ΑΘΛΗΤΙΚΑ

"Πόρτα'' της UEFA για συμπαράσταση στον Αμπιντάλ!

"Πόρτα'' της UEFA για συμπαράσταση στον Αμπιντάλ!
Ο Ερίκ Αμπιντάλ θα εγχειριστεί αύριο, αντί της Παρασκευής που ήταν προγραμματισμένο αρχικά, σε ...

Ο Ερίκ Αμπιντάλ θα εγχειριστεί αύριο, αντί της Παρασκευής που ήταν προγραμματισμένο αρχικά, σε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο συκώτι.

Η Ρεάλ και η Λιόν κατέθεσαν αίτημα στην UEFA να τους επιτρέψει να εμφανιστούν σήμερα , πριν την αναμέτρησή τους για την φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, με φανέλες που γράφουν μηνύματα συμπαράστασης προς τον 31 ετών ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα.
Η συμμετοχή της Λιόν σε αυτή την ενέργεια έχει και σημειολογικό χαρακτήρα, αφού είναι η πόλη όπου γεννήθηκε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής και η ομάδα από την οποία μεταγράφηκε το 2007 στην Μπαρτσελόνα.

Η UEFA όμως απάντησε αρνητικά στο αίτημα των δύο ομάδων, προκαλώντας την οργή των ισπανικών ΜΜΕ που κατακρίνουν την στάση της. Την άρνηση της UEFA σχολίασε και ο μέσος της Μπαρτσελόνα Τσάβι, δηλώνοντας:
«Αν όντως ψήφισαν κατά, είναι λάθος και καθόλου ανθρώπινο. Μερικές φορές δίνουμε προτεραιότητα σε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που όντως είναι σημαντικά». O Τσάβι, που συναντήθηκε σήμερα μαζί με τους συμπαίκτες του με τον Αμπιντάλ , που τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση τους , προσέθεσε:
«Είναι πολύ λυπηρό για όλους. Ο Αμπιντάλ και η οικογένειά του περνάνε πολύ δύσκολες ώρες. Είναι ένας από τους πιο δυνατούς πνευματικά ανθρώπους που ξέρω και ένα παράδειγμα για όλους στα αποδυτήρια. Είμαι σίγουρος πως θα αναρρώσει πλήρως».