ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Βούλιαξε» το Νησί!

«Βούλιαξε» το Νησί!
Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε! Και σίγουρα μέσα σε αυτές δεν ήταν καμία ομάδα που εκπροσωπεί το βρετανικό ποδόσφαιρο...

Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε! Και σίγουρα μέσα σε αυτές δεν ήταν καμία ομάδα που εκπροσωπεί το βρετανικό ποδόσφαιρο!

Τα οκτώ εισιτήρια για το τρένο που οδηγούσε στα προημιτελικά του Europa League απέκτησαν κάτοχο και οι ομάδες από το Nησί, όχι μόνο δεν επιβιβάστηκαν σε αυτό, αλλά δεν έφθασαν ποτέ στον σταθμό.

Πρώτη και καλύτερη η Λίβερπουλ , που χωρίς Τζέραρντ και Σουάρες πραγματοποίησε μία ακόμα απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στην Μπράγκα με το γκολ του Άλαν στην Πορτογαλία να αποδεικνύεται κάτι παραπάνω από αρκετό, ώστε να δώσει στην Μπράγκα μια ιστορική πρόκριση.
Από κοντά και οι ακριβοπληρωμένοι αστέρες της Μάντσεστερ Σίτι που παρά το γεγονός ότι επικράτησαν με 1-0 της Ντιναμό Κιέβου στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ», πλήρωσαν την ανωριμότητα του Μπαλοτέλι (κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα) με αποτέλεσμα να μην ανατρέψουν ποτέ το 2-0 της Ουκρανίας.

Όσον αφορά τους Σκοτσέζους το 0-0 που απέσπασαν στο «Φίλπς στάντιουμ» παραήταν «πονηρό» εκτός έδρας σκορ γι αυτούς, γνωρίζοντας την ήττα από την Αϊντχόφεν στο «Άϊμπροξ» με 1-0.

Οι «δράκοι» της Πόρτο όχι μόνο δεν «κάθισαν» πάνω στο 0-1 της Ρωσίας, αλλά έβγαλαν εκ νέου φωτιές επικρατώντας με 3-1 της ΤΣΣΚΑ στο «Ντραγκάο» ενώ κάτι ανάλογο έκαναν και τα «υποβρύχια» της Βιγιαρεάλ που επικρατώντας στο «Μαδριγάλ» με 2-1 έστειλαν εκ νέου για… ασπιρίνες τους παίκτες της Λεβερκούζεν( 2-3 ο πρώτος αγώνας).

Τις νίκες της ζευγάρωσε και η Σπαρτάκ Μόσχας, συντρίβοντας εντός έδρας τον Άγιαξ με 3-0, ενώ στην παγωμένη Ρωσία το τρίτο γκολ που θα οδηγούσε το ματς στην παράταση δεν ήρθε ποτέ για τη Ζενίτ, με την Τβέντε να πανηγυρίζει μια μεγάλη πρόκριση.

Τέλος προς τους «8» πέταξαν και οι «αετοί» της Λισαβόνας με το 1-1 στην έδρα της Παρί να τους δίνει την πρόκριση σε συνδυασμό με το 2-1 στο «Νταλούζ».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Σίτι – Ντιναμό Κιέβου 1-0 (39' Κολάροφ) (κόκκινη κάρτα ο Μπαλοτέλι στο 38')
Παρί Σεν Ζερμέν – Μπενφίκα 1-1 (35' Μποντμέρ / 27' Γαϊτάν)
Σπαρτάκ Μόσχας – Άγιαξ 3-0 (21' Κομπάροφ, 30' Γουέλινγκτον, 55' Άλεξ)
Ζενίτ – Τβέντε 2-0 (15' Σιρόκοφ, 38' Κερζάκοφ)
Πόρτο – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (1' Χουλκ, 24' Γουαρίν / 29' Τόσιτς)
Λίβερπουλ – Μπράγκα 0-0
Ρέιντζερς – Αϊντχόφεν 0-1 (14' Λενς)
Βιγιαρεάλ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-1 (33' Καθόρλα, 61' Ρόσι / 82' Ροντρίγκεζ αυτογκόλ)

Πηγή: onsports.gr