ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποτυχημένη η πρόβα…

Αποτυχημένη η πρόβα…
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ηλυσιακό αλλά πήρε τη νίκη στο τέλος με σκορ 73-70...

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο ΣΕΦ κόντρα στον Ηλυσιακό αλλά πήρε τη νίκη στο τέλος με σκορ 73-70.

Πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές του εμφανίσεις ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον μαχητικό Ηλυσιακό. Η κακή αμυντική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» σε συνδυασμό με τις κακές επιλογές επιθετικά έδωσαν το δικαίωμα στους παίκτες του Ηλυσιακού να προηγηθούν ακόμα και με εννέα πόντους (19-28). Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Νίκος Χατζής που πέτυχε 11 πόντους έχοντας το απόλυτο από τη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Στο τέλος της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός βελτίωσε κάπως την άμυνα του και έτρεξε στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα να ανακτήσει το προβάδισμα λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου(38-33).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ δυνατά μετά το ημίχρονό και έδειξε διάθεση να «καθαρίσει» το παιχνίδι ξεφεύγοντας στο σκορ ακόμα και με έντεκα πόντους (53-42). Ο Ηλυσιακός όμως κατάφερε πιέζοντας στην άμυνα να πλησιάσει ξανά στο σκορ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου που έληξε στο 58-50 με τρίποντο του Έτσεγκ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό και η απειρία των παικτών του Ηλυσιακού που έκαναν παιδαριώδη λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα ίσως να τους κόστισε τελικά την νίκη. Κρίσιμη ήταν και η απόφαση των διαιτητών 15’ ‘ πριν τη λήξη του αγώνα να μη σφυρίξουν το καθαρό φάουλ του Πελεκάνου στον Χατζή με το σκορ στο 70-67.Τελικά ο Ολυμπιακός πήρε την νίκη με 73-70 και συνεχίζει έτσι το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα, προβληματίζοντας όμως με την εμφάνιση του ενόψει Σιένα...

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 8, Νεστέροβιτς 10, Γκόρντον 6, Σπανούλης 10 (1), Μπουρούσης 17 (1), Πελεκάνος 8, Μαυροκεφαλίδης , Χαλπερίν 3(1), Νίλσεν 6, Παπανικολάου2, Έρτσεγκ 3(1)

Ηλυσιακός(Κώστας Φλεβαράκης): Καρύδας 2, Ουέμπ, Χατζής 16 (1), Παπαντωνίου 14 (2), Κουκουλας, Τόντιτς 2, Κασελάκης 6, Μπάξτερ 19(2), Γαλιώτος 2, Ντόουσον 9,Καπινιάρης, Κανονίδης

Πηγή: onsports.gr