ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένα ημίχρονο για τον Άρη ήταν αρκετό!

Ένα ημίχρονο για τον Άρη ήταν αρκετό!
ωντανός στο κυνήγι των play off έμεινε ο Άρης, ο οποίος επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού, στο άδειο λόγω...

Ζωντανός στο κυνήγι των play off έμεινε ο Άρης, ο οποίος επιβλήθηκε του Πανσερραϊκού, στο άδειο λόγω τιμωρίας «Κλ. Βικελίδης», με σκορ 3-1.

Οι γηπεδούχοι ήταν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης καλύτεροι από την ομάδα των Σερρών, η οποία από τη νέα χρονιά θ' αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League και το αποτέλεσμα μόνο ως δίκαιο μπορεί να χαρακτηριστεί. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης συγκαταλέγεται σίγουρα το δεύτερο συνεχόμενο, μετά απ’ αυτό στην Κέρκυρα, γκολ του Νέρι Καστίγιο, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες ταλαιπωρήθηκε, μάλιστα, από τραυματισμό.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Το ματς ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ, καθώς μόλις στο 3’ ο Πάρκερ, αφού απέφυγε τον Λαζαρίδη, έστειλε τον Μπαρέρο να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του (0-1). Αυτό… πάγωσε προς στιγμή τους ποδοσφαιριστές του Σάκη Τσιώλη, ωστόσο στο 14’ ο Μπομπαντίγια έφερε και πάλι το ματς στα ίσια. Μετά από πανέμορφη εξαιρετική ενέργεια, αποφεύγοντας τον Βοσκόπουλο, με πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς ο Πανσερραϊκός κλείστηκε πίσω και με πολυπρόσωπη άμυνα, προσπάθησε να κρατήσει το σκορ.

Ο Άρης δεν μπόρεσε, η αλήθεια είναι, στα επόμενα λεπτά να βρει τους απαιτούμενους διαδρόμους, ενώ στα αρνητικά για τους Θεσσαλονικείς, συγκαταλέγεται, οπωσδήποτε, ο τραυματισμός του σκόρερ των «κιτρινόμαυρων» στο 26’. Τη θέση του, στην κορυφή της επίθεσης, πήρε ο Κόκε, ενώ ο Καστίγιο ανέλαβε έναν πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω του. Αυτή η αλλαγή, όμως, στη διάταξη βοήθησε τον Άρη, όπως φάνηκε στη συνέχεια, στην εξέλιξη του αγώνα, καθώς μέχρι τη λήξη του ματς οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν άλλα δύο τέρματα. Στο 38’ ο Κόκε αφού «μάζεψε» δύο αντιπάλους, έβγαλε πάσα «πάρτο βάλτο» στον επερχόμενο Καστίγιο και αυτός με πλασέ έγραψε το 2-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα (42’) ο Νέτο εκμεταλλεύτηκε λάθος του Ντιόγκο και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 3-1.

Η έναρξη του δευτέρου μέρους δεν θύμιζε σε τίποτα το αντίστοιχο πρώτο, καθώς ο ρυθμός του αγώνα μόνο γρήγορος δεν ήταν. Οι παίκτες του Άρη φάνηκε να έχουν επαναπαυτεί στο υπέρ τους σκορ, γεγονός που εκνεύρισε, όπως πολλοί είδαν, τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος συνεχώς ζητούσε από τους παίκτες του να βγουν μπροστά. Στο 62’, πάντως, ο Άρης έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ, όταν μετά από σέντρα του Σακάτα, ο Καστίγιο, με κοντινή προβολή, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Φερνάντες. Αυτή ήταν, ουσιαστικά, η καλύτερη φάση του δευτέρου 45λέπτου, αφού και ο Πανσερραϊκός, στη συνέχεια, χαμήλωσε… ταχύτητα. Όπως φάνηκε κανείς από την ομάδα των Σερρών, εκτός του Νταλέ, ο οποίος απείλησε δυο φορές στο τέλος, δεν πίστεψε ότι μπορεί να «γυρίσει» το παιχνίδι, με αποτέλεσμα άπαντες να περιμένουν τη λήξη της αναμέτρησης, προκειμένου να επιστρέψουν στα σπίτια τους…

onsports.gr