ΑΘΛΗΤΙΚΑ

M. Χιμένεθ: «Ντροπή και συγνώμη»

M. Χιμένεθ: «Ντροπή και συγνώμη»
Για ντροπιαστική ήττα έκανε λόγο ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος άφησε αιχμές για την αγωνιστικότητα...

Για ντροπιαστική ήττα έκανε λόγο ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος άφησε αιχμές για την αγωνιστικότητα των ποδοσφαιριστών του, ζητώντας παράλληλα συγνώμη από τον κόσμο.

«Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας συγνώμη για αυτή την πραγματικά πολύ άσχημη εμφάνιση. Με όλη την καλή δουλειά που κάναμε τόσο καιρό την πετάξαμε στα σκουπίδια. Πιστέψαμε ότι είχαμε κερδίσει κάτι. Είχαμε μία ανώμαλη προσγείωση από ένα ισχυρό χτύπημα. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό που είναι άξιος πρωταθλητής και με όλο τον πόνο που μπορούμε να έχουμε από ένα τέτοιο αποτέλεσμα, να σας πω ότι πρέπει να κοιτάξουμε το παιχνίδι, δεν είναι φυσιολογικό να χάνουμε 2-0 στο 8'.
Δεν βάλαμε την ένταση που απαιτούσε ένα τέτοιο ντέρμπι και όπως έχω πει επανειλημμένως, αν η ΑΕΚ δεν είναι στο 120% δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όχι μόνο δεν βρεθήκαμε εκεί, αλλά δεν φτάσαμε ούτε στο 1% της εμφάνισης της Τούμπας.
Όσον αφορά στον κόσμο μας και με κάθε ειλικρίνεια, να πούμε ότι ντρεπόμαστε πραγματικά, αλλά να πούμε σε όλο τον κόσμο ότι έχουμε πολλά θέματα ακόμα. Παίζουν πολλά μελλοντικά θέματα. Ήταν ένα πολύ ισχυρό χτύπημα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε τίμιοι, να τελειώσουμε τρίτοι στο πρωτάθλημα και να κερδίσουμε το Κύπελλο. Αν είχαμε χάσει με διαφορετικό τρόπο, θα είχαμε χάσει πάλι τους ίδιους τρεις βαθμούς, αλλά η ντροπή που περάσαμε σήμερα, που πέρασε και ο κόσμος μας, αυτό δεν αντικαθιστάται με τίποτα.
Νικητής είναι ο Ολυμπιακός, δίκαιος νικητής ο Ολυμπιακός, αλλά όταν μία ομάδα μπαίνει στο 20' με τρία γκολ, είναι πολύ δύσκολο για εμάς και εύκολο για αυτούς.
Δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε φιέστα. Απλώς τους κάναμε μία μεγάλη ευκολία στο αποτέλεσμα στην αρχή. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό, και εμείς έχουμε την υποχρέωση να κρατήσουμε την τρίτη θέση και να κερδίσουμε έναν τίτλο που ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο. Πατάμε στη γη και η πραγματικότητα είναι ότι ούτε μπορούμε να είμαστε τόσο καλοί την Τετάρτη και τόσο κακοί σήμερα. Δεν ήμασταν καθόλου ανταγωνιστικοί».

Στην ομιλία που κάνατε στους παίκτες σας, μιλήσατε πολύ για τις στημένες φάσεις. Σήμερα στο 7' δέχτηκε δύο γκολ από στημένες φάσεις. Τι φταίει; Εσείς δεν μπορείτε να τα μεταφέρετε ή οι παίκτες δεν τα καταλαβαίνουν;
«Είναι έλλειψη συγκέντρωσης και έλλειψη έντασης. Και να σας πω μία απλή λεπτομέρεια, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, αλλά στο 2' γίνεται μία φάση, ο Μοντέστο πηδάει μόνος του και ο Τζιμπούρ μόνος του σκοράρει. Δεύτερο φάουλ, πάλι γκολ. Πρώτο κόρνερ που εκτελεί η ΑΕΚ, πρέπει να μπει ο διαιτητής μέσα για να προειδοποιήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην σπρώχνουν. Αυτό δείχνει ένταση από την πλευρά τους. Αυτοί ήθελαν να κερδίσουν. Εμείς ζούσαμε ακόμα στο παιχνίδι Κυπέλλου. Αυτή ήταν η διαφορά μας. Έλλειψη έντασης».

Η ΑΕΚ είχε τέσσερις αλλαγές ποδοσφαιριστών. Μήπως οι λεγόμενοι αναπληρωματικοί δεν είναι άξιοι να αντικαταστήσουν τους βασικούς;
«Προσπαθήσαμε να βγάλουμε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, γνωρίζοντας ότι έχουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές τραυματίες, Μπλάνκο, Δέλλας, Μάκος. Οι Γεωργέας και Λυμπερόπουλος ήταν με αρκετά παιχνίδια και ταλαιπωρημένοι. Επίσης οι Μίτσελ, Ντιόπ και Ματέος. Απλώς το πρωτάθλημα δεν σταματάει. Κι εμείς στην αρχή της εβδομάδας ήταν το μυαλό μας στο πώς θα προκριθούμε επί του ΠΑΟΚ, ο αντίπαλος προετοιμαζόταν αποκλειστικά για αυτό το ντέρμπι. Αυτό είναι το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για το Κύπελλο. Άξιζε η προσπάθεια που κάναμε στην αρχή της εβδομάδας, είμαστε μετά από καιρό σε έναν τελικό, αλλά όσες αναγκαστικές αλλαγές έπρεπε να κάνουμε, κανείς δεν μπορεί να δεχτεί να δείχνει τέτοιο πρόσωπο. Δεν ευθύνονται οι ποδοσφαιριστές.
Όλοι έχουν ευθύνη. Εγώ ως αρμόδιος, πάντα όταν υπάρχουν τόσα ροτέισον, όλες οι ομάδες αισθάνονται αυτή την απώλεια. Κι όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, με την ποιότητα που έχει και τις εναλλακτικές λύσεις που έχει, τους χαρίζεις δύο γκολ στην αρχή και από τότε ήταν δύσκολο. Βουλιάξαμε».

Υπάρχει διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού; Ο κ.Αδαμίδης το είχε αφήσει να εννοηθεί με επιστολές στον πρωθυπουργό και δηλώσεις του.
«Θεωρώ ότι είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να ασχοληθώ. Εγώ σέβομαι τον πρόεδρο που κινείται για τα συμφέροντα της ΑΕΚ, όπως και ο Μαρινάκης για τον Ολυμπιακό, το ίδιο και του Παναθηναϊκού. Έτσι μοιράζεται η δουλειά.
Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Ολυμπιακός έδειξε συνέπεια, είχε μία σταθερότητα και αυτό τους έκανε πρωταθλητές. Και σε έναν πρωταθλητή πρέπει να δίνουν συγχαρητήρια. Ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και τον Μάιο με εμάς στο Κύπελλο. Είναι τραγικό το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε εδώ, πληγωμένοι. Υποφέρω πολύ και πονάω πολύ για τους παίκτες και τον κόσμο μας, αλλά το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να σταθούμε στα πόδια μας. Οι αντίπαλοί μας που παλεύουν για την Τρίτη θέση δεν κατάφεραν αυτό που ήθελαν και πρέπει να μπούμε σε διαδικασία να τα δώσουμε όλα. Ματς ζωής ή θανάτου ο τελικός Κυπέλλου».

Θα μπορούσατε να κάνετε κάτι για να γλιτώσετε την έκταση της ήττας;
«Τα δύο πρώτα γκολ τα δεχόμαστε από στημένα. Ένα λάθος στο τρίτο που μπορεί να συμβεί. Εγώ εκνευρίζομαι για τα πρώτα δύο γκολ, όχι για το τρίτο. Μετά το παιχνίδι μπαίνει σε μία τρέλα. Θέλαμε να καλύψουμε λίγο ή να προσπαθήσουμε να σώσουμε λίγο την κατάσταση ή αλλιώς να κάτσεις πίσω και να περιμένεις.
Το λάθος έχει γίνει από το 8ο λεπτό. Την ατυχία του τρίτου γκολ αυτό δημιουργεί περισσότερη ανασφάλεια και μπέρδεμα, σίγουρα οι παίκτες δεν ήταν στην ένταση που έπρεπε για αυτό το παιχνίδι, αλλά δεν είχαν κακές αντιδράσεις και δεν κατέβασαν τα χέρια και θέλω να το τονίσετε. Μας έλειψε η ένταση και πάθος. Ο Ολυμπιακός έπαιζε πολλά και εμείς όχι, ατό φάνηκε. Δυστυχώς μείναμε στην προσπάθεια. Τρεις βαθμούς που χάσαμε».

onsports.gr