ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Θ. Παπαλουκάς: «Να αποκλείσουμε τη Σιένα»

Θ. Παπαλουκάς: «Να αποκλείσουμε τη Σιένα»
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε στο Οnsports και έδωσε απαντήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό...

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μίλησε στο Οnsports και έδωσε απαντήσεις για διάφορα θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό αλλά και ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο αρχηγός του Ολυμπιακού:

Για την εικόνα της φετινής ομάδας:
«Η ομάδα έκανε καινούργια αρχή φέτος με την έλευση του κυρίου Ίβκοβιτς, νέος σχεδιασμός, περάσαμε ένα μεταβατικό στάδιο, αναγνωριστικό, ο καθένας να μάθει τον ρόλο του στην ομάδα και να βρει τον τρόπο λειτουργίας του ώστε να βοηθάει την ομάδα καλύτερα. Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό σημείο είμαστε σε όλους τους στόχους μέσα και περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσει η χρονιά».

Είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός να φτάσει σε τίτλους;
«Ο Ολυμπιακός δείχνει φέτος ότι είναι πιο σταθερός, ξέρει πώς να παίξει για να κερδίσει παιχνίδια ακόμα και όταν βρίσκεται στην κακή του μέρα. Από εκεί και πέρα την δεδομένη στιγμή είμαστε παρά πολύ καλά θα δούμε πως θα είμαστε και στο τέλος της χρονιάς όπου εκεί κρίνονται οι τίτλοι».

Από του 3 τίτλους ποιον θεωρεί ο Θοδωρής Παπαλουκάς πιο εφικτό στόχο:
«Θεωρητικά ήταν το κύπελλο αλλά αναβλήθηκε ο τελικός, τώρα ο πρώτος στόχος είναι να «κλειδώσουμε» την πρώτη θέση στην Α1 για να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα play off και φυσικά να αποκλείσουμε την Σιένα και να πάμε στο Final Four της Βαρκελώνης».

Για την δική του αγωνιστική κατάσταση:
«Με βοήθησε πολύ το ότι ξεκουράστηκα το καλοκαίρι, δούλεψα πάρα πολύ σκληρά, έχω βρει τον ρόλο μου μέσα στην ομάδα έχω ξαναδουλέψει άλλωστε με τον κύριο Ίβκοβιτς. Μου χρειάστηκε κάποιος χρόνος να προσαρμοστώ αλλά τώρα κάνω ό,τι καλύτερο για την ομάδα για να την βοηθήσω να φτάσει στους στόχους της».

Για την επιστροφή του Ίβκοβιτς:
«Η επιστροφή του κυρίου Ίβκοβιτς έφερε αλλαγή τρόπου φιλοσοφίας χωρίς να σημαίνει ότι ο ένας ήταν καλός και ο άλλος κακός, απλά είναι διαφορετικός. Φέτος η ομάδα είναι πιο σταθερή και αυτό είναι που μας έχει φτάσει εδώ που βρισκόμαστε τώρα».

Για την προσθήκη του Βασίλη Σπανούλη:
«Ο Βασίλης έχει βοηθήσει σε όλα τα επίπεδα, έχει νοοτροπία πρωταθλητή και σίγουρα με τις ικανότητες που έχει μας κάνει όλων τη ζωή πιο εύκολη».

Για τον χαρακτήρα που έχει δείξει η ομάδα στα δύσκολα:
«Η ομάδα έδειξε ότι αποκτήσει χαρακτήρα νικητή. Κάποιος θα έλεγε μετά τον πρώτο αγώνα που χάσαμε από την Φενέρμπαχτσε στην έδρα μας ότι το παιχνίδι στην Τουρκία θα ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Παρόλα αυτά κάναμε τρεις καθοριστικές εκτός έδρας νίκες κάτω από βαθμολογική αλλά και ψυχολογική πίεση καταφέραμε να αντιδράσουμε και να πάρουμε την πρώτη θέση και πιστεύω ότι άξια είμαστε εδώ».

Τι γνώμη έχει ο αρχηγός για τους ψηλούς του Ολυμπιακού και για την πολύ καλή παρουσία των Νεστέροβιτς, Έρτσεγκ και Μαυροκεφαλίδη:
«Όλοι οι παίκτες μας έχουν βοηθήσει και ο Ράσο κυρίως, αλλά και η προσθήκη του Ζόραν και του Λουκά σταδιακά ήταν σημαντικές. Όπως επίσης και Γιάννης Μπουρούσης έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Νομίζω ότι για να πάει μια μεγάλη ομάδα μπροστά πρέπει να παίζουν όλοι καλά και οι νίκες να έρχονται μέσα από ομαδική δουλειά».

Για το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ:
«Αυτό μπορείς να το διαβάσεις από δύο πλευρές, από την μια μπορείς να πεις ότι δεν είσαι έτοιμος για τα μεγάλα και δυνατά ματς της Ευρωλίγκας αλλά από την άλλη όμως μπορείς να πεις ότι είσαι πιο ξεκούραστος. Από εκεί και πέρα οργανωτικά είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα του μπάσκετ και αυτό φαίνεται συνεχώς. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά πιστεύω ότι αν συνεχίσουν με αυτούς του ρυθμούς και με τον ίδιο τρόπο σκέψης θα καταφέρουν να κάνουν το μπάσκετ που ήταν το νούμερο ένα άθλημα στην Ελλάδα να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω».

Για την αναβολή του τελικού του κυπέλλου:
«Είναι ένα πράγμα πρωτόγνωρο, αν ακούγαμε ότι αυτό συνέβαινε σε κάποια άλλη χώρα θα γελάγαμε παρόλα αυτά όλοι εδώ έχουν ή βρίσκουν πάντα μια καλή δικαιολογία. Εγώ ξέρω ότι ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να μη προοδεύσει το μπάσκετ. Οι παίκτες και οι προπονητές είμαστε οι τελευταίοι που θέλουμε να συμβεί αυτό, αλλά παρόλα αυτά κατάφεραν να ακυρώσουν έναν τελικό ακόμα. Δεν ξέρω τι θα γίνει».

Αν έχει κλείσει η πόρτα της εθνικής:
«Ακόμα δεν ξέρω, το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι ο Ολυμπιακός».

Ο αρχηγός στέλνει το δικό του μήνυμα στον κόσμο:
«Είναι ο καιρός να αγκαλιάσουν το άθλημα να βρεθούν κοντά γιατί πραγματικά περνάμε δύσκολές ώρες και όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται γιατι είναι δύσκολες εποχές και μπορεί κάποιους να μην τους νοιάζει ο αθλητισμός ή το μπάσκετ. Άλλα όσοι νοιάζονται θα πρέπει να μας στηρίξουν όπως πραγματικά πρέπει γιατί το μπάσκετ έχει δώσει ωραίες στιγμές το θέμα είναι να συνεχίσουμε να δίνουμε τέτοιες».

Onsports.gr