ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κ. Τσαρτσαρής: «Να παίξουμε σαν Παναθηναϊκός»

Κ. Τσαρτσαρής: «Να παίξουμε σαν Παναθηναϊκός»
Αποκλειστική συνέντευξη στο Onsports παραχώρησε ο Κώστας Τσαρτσαρής ενόψει των αγώνων του ...

Αποκλειστική συνέντευξη στο Onsports παραχώρησε ο Κώστας Τσαρτσαρής ενόψει των αγώνων του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ αναμένεται να έχει πολύ σημαντικό ρόλο στις αναμετρήσεις των πρωταθλητών Ελλάδας με τους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς η γραμμή των ψηλών των Καταλανών είναι πανίσχυρη και μπορεί να δημιουργήσει ουκ ολίγα προβλήματα στο «τριφύλλι». Βέβαια όλα αυτά τα χρόνια που ο Τσαρτσαρής βρίσκεται στους «πράσινους» έχει αποδείξει ότι μπορεί να κοντράρει όλους τους ψηλούς οι οποίοι αγωνίζονται στη Γηραιά Ήπειρο.

-Θα μπορούσες να κάνεις ένα γενικό σχόλιο για τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα;
«Παίζουμε με την πληρέστερη ομάδα της Ευρωλίγκας. Είναι το φαβορί της σειράς, όμως και εμείς είμαστε μία ομάδα που έχουμε χτιστεί για να πάμε στο Φάιναλ Φορ και για να πετύχουμε τον στόχο μας θα πρέπει να νικήσουμε την Μπαρτσελόνα. Είναι δύσκολο όμως πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να φτάσουμε στον στόχο μας».

-Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η σειρά;
«Κλειδί σε όλα αυτά τα παιχνίδια θα είναι η διάρκεια στη μέγιστη απόδοση της ομάδας. Απέναντι σε ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και ειδικότερα με την ίδια την Μπαρτσελόνα, δεν μπορείς να έχεις σκαμπανεβάσματα καθώς μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να ξεφύγει. Πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό για σαράντα λεπτά και αν το κάνουμε αυτό τότε θα μπορέσουμε να τα πάμε καλά».

-Υπάρχει κάποιο μυστικό που οδηγεί στην επιτυχία σε τέτοια παιχνίδια;
«Ο αθλητισμός γενικότερα έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία. Πρέπει να αφήσουμε τα προβλήματα που έχουμε απ’ έξω και να παίξουμε σαν Παναθηναϊκός. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας».

-Αν τελικά χαθεί η πρόκριση, θα έχει χαθεί στην εντός έδρας ήττα από τη Λιέτουβος που στέρησε την πρωτιά στον όμιλο του TOP 16;
«Όπως και να το κάνεις σε αυτόν τον αγώνα χάσαμε την πρωτιά. Πάντως κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν αν είχαμε νικήσει και παίζαμε με τη Μακάμπι έχοντας εμείς το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό όμως ας το αφήσουμε να το δούμε αν επηρέασε τελικά, μετά το τέλος αυτής της σειράς με την Μπαρτσελόνα».

-Είναι η πρώτη φορά που παίζει ο Παναθηναϊκός με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Είναι μεγάλη η ψυχολογική διαφορά όταν έχεις το πλεονέκτημα;
«Προσωπικά θεωρώ ότι σε αυτό το επίπεδο όλοι μπορούν να κάνουν μπρέικ και να πάρουν το πλεονέκτημα της έδρας. Η Μπαρτσελόνα βέβαια είναι από τις καλύτερες ομάδες και ίσως η καλύτερη. Πάντως έχει φανεί ότι όλες οι ομάδες οι οποίες βρίσκονται στη φάση των «8» μπορούν να νικήσουν παντού, όμως σίγουρα υπάρχει διαφορά όταν έχεις πλεονέκτημα από όταν έχεις μειονέκτημα έδρας σε αυτή τη φάση».

-Πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα το γεγονός ότι πλέον αγωνίζεται πλήρης;
«Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο Μάριτς είναι ένα σημαντικό κομμάτι μας. Η ομάδα χτίστηκε υπολογίζοντας στον Μάριτς. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που έλειπε, κάναμε κάποιες αλχημείες για να καλύψουμε το κενό του μέχρι να επιστρέψει. Θα ήταν πολύ ευχάριστο για εμάς να βρει τον καλό του εαυτό, καθώς έχει χάσει πάρα πολλά παιχνίδια και προπονήσεις λόγω του τραυματισμού του. Παράλληλα η επιστροφή του, «ελαφραίνει» και το ρόστερ μας, καθώς θα έχουμε πλέον περισσότερες λύσεις στη γραμμή των ψηλών».

-Τα παιχνίδια με τη Σιένα στα προημιτελικά της σεζόν 2008-09 (σ.σ. ο Παναθηναϊκός είχε κάνει δύο μπρέικ στους Ιταλούς) μπορούν να αποτελέσουν οδηγό για αυτά με την Μπαρτσελόνα;
«Ψυχολογικά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι παρόμοια με τότε. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι οδηγός αυτά τα ματς για εκείνα που έρχονται με την Μπαρτσελόνα. Ανάμεσα στις δύο ομάδες, υπάρχουν βέβαια μεγάλες διαφορές, αλλά είχαμε παρουσιαστεί όπως ακριβώς έπρεπε και γι’ αυτό είχαμε πετύχει σπουδαίες νίκες».

Onsports.gr