ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νικητής ο Ερασιτέχνης!

Νικητής ο Ερασιτέχνης!
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του φιλικού των «ερυθρόλευκων» με τον Ερυθρό Αστέρα...

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής του φιλικού των «ερυθρόλευκων» με τον Ερυθρό Αστέρα, που ολοκληρώθηκε με 1-1.

Περίπου 15.000 φίλαθλοι των Πειραιωτών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και έδωσαν το «παρών» στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενισχύοντας με τον... τρόπο τους τα τμήματα του Ολυμπιακού Συνδέσμου Φιλάθλων Πειραιώς, αφού τα έσοδα από το φιλικό πάνε για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη.
Ωστόσο, επειδή είχαμε και αγωνιστική δράση, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έμειναν στο 1-1, χάρις στα τέρματα των δύο κεντρικών αμυντικών τους. Ο Μέλμπεργκ στο 8’ άνοιξε το σκορ και ο Βίλοτιτς στο 23’ έφερε το ματς στα ίσια.


Η... σκακιέρα των προπονητών
Χωρίς κλασικό επιθετικό, ελέω των απουσιών, παρουσίασε τον Ολυμπιακό ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με τον Νταβίντ Φουστέρ να κινείται ως μοναδικός προωθημένος. Συγκεκριμένα, στο 4-2-3-1, ο Πάρντο ήταν στο τέρμα, με τον Μανιάτη στα δεξιά, τον Χολέμπας στο αριστερό και τους Μέλμπεργκ και Ουρτάδο στο κέντρο της άμυνας. Πιο μπροστά τους, οι Ντουντού και Ιμπαγάσα ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Ζαϊρί στο δεξί άκρο, τον Ριέρα στο αριστερό και τον Γιάννη Παπαδόπουλο πίσω από τον Φουστέρ στον άξονα.
Από την άλλη, ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι θέλησε να ελέγξει το κέντρο και για αυτό επέλεξε το 4-3-3, με τον Μπαΐκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Μπίνιτς στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Μίκιτς στο αριστερό και τους Βίλοτιτς, Τόσιτς στο κέντρο. Στην μεσαία γραμμή, ο Μιχαΐλοβιτς ήταν ο αμυντικός μέσος, έχοντας πιο μπροστά του τους Καντού και Εβάντρο. Ο Μπόρχα κινείτο από τα δεξιά, ο Γέβτιτς από τα αριστερά και ο Καλουντέροβιτς ήταν στην κορυφή της επίθεσης.


«Ντύθηκαν» επιθετικοί!
Μπορεί το παιχνίδι να ήταν φιλικό, αλλά αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Τα πρώτα λεπτά άνηκαν στον Ολυμπιακό, που πίεσε την εστία του Μπαΐκοβιτς. Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τους κόπους τους να φέρνουν... καρπούς μόλις στο 8’ με τον Μέλμπεργκ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν, η μπάλα έφτασε στον Ζαϊρί, που σέντραρε από τα δεξιά και από το ύψος της περιοχής, ο Σουηδός αμυντικός με γυριστό πλασέ νίκησε τον Μπαΐκοβιτς και έκανε το 1-0.
Στην συνέχεια, ο Ερυθρός Αστέρας ανέβασε... στροφές και κατάφερε να ισορροπήσει την αναμέτρηση. Μάλιστα οι Σέρβοι ανέβασαν την πίεση προς την εστία του Πάρντο και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια με τον Βίλοτιτς στο 24’. Ο αμυντικός του Αστέρα, φαίνεται πως... ζήλεψε τον Μέλμπεργκ και με κοντινό πλασέ, από την «καρδιά» της άμυνας του Ολυμπιακού, νίκησε τον Πάρντο και έκανε το 1-1.


Απίστευτος ρυθμός...
Αυτό φάνηκε πως έδωσε την... ευκαιρία στις δύο ομάδες να ψάξουν το γκολ, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα εξαιρετικό ρυθμό στην αναμέτρηση με φάσεις εκατέρωθεν.
Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Ρόμπερτ Προσινέτσκι έφτασε μία... ανάσα από το 2-1, όταν ο Καλουντέροβιτς έχασε μοναδική ευκαιρία, μια και το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πάρντο.
Στην συνέχεια, οι Πειραιώτες ανέβασαν... στροφές και πίεσαν για ένα τέρμα, αλλά στο 29’ ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Έλληνας μέσος απείλησε και ένα λεπτό αργότερα, αλλά και πάλι το σουτ που έκανε δεν βρήκε στόχο.
Η... απάντηση του Ερυθρού Αστέρα ήρθε στο 32’ με τον Τόσιτς, που έκανε το σουτ αμαρκάριστος από τα δεξιά, αλλά ο Χολέμπας πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα.
Στο 37’ ο Ζαϊρί κινήθηκε ωραία από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το γύρισμα, αλλά ο Ιμπαγάσα που ακολουθούσε δεν κατάφερε να κάνει την προβολή και ο Μπίνιτς έδιωξε σε κόρνερ.
Από την εκτέλεση του κόρνερ, οι αμυντικοί του Ερυθρού Αστέρα έδιωξαν, ο Ντουντού βρήκε τον Ιμπαγάσα, που θέλησε να «κρεμάσει» τον Μπαΐκοβιτς, αλλά ο πορτιέρο των Σέρβων με υπερένταση έδιωξε σε νέο κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.


Με... σβηστές τις μηχανές
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τον ίδιο ρυθμό. Βέβαια, σε αυτό συνέβαλλαν και οι πολλές αλλαγές των δύο ομάδων, με τους «ερυθρόλευκους» να ολοκληρώνουν το ματς με πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας των Νέων, ενώ από την άλλη, ο Ρόμπερτ Προσινέτσκι θέλησε να ξεκουράσει τους παίκτες του, ενόψει των υποχρεώσεων του Αστέρα στο πρωτάθλημα της Σερβίας.
Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο... μισό έγινε στο 50’, όταν ο Τόσιτς έκανε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η... απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Ριέρα έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κόντρα στον Βίλοτιτς και έφυγε κόρνερ.
Στο 55’ και πάλι ο Ισπανός μέσος θέλησε να απειλήσει, αλλά ο Σταμένκοβιτς του... αρνήθηκε το γκολ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζαϊρί έκανε ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ.
Στην συνέχεια, οι πολλές αλλαγές ήταν ο κύριος λόγος που έπεσε ο ρυθμός της αναμέτρησης και να οδηγηθούμε στο τελικό 1-1.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα αποθεώθηκαν από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Μάλιστα, ο Σάσα Σταμένκοβιτς, κάλεσε τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους να φωνάξουν ρυθμικά «Ολυμπιακός», όταν αυτοί φώναζαν στα σέρβικα «Ερυθρός Αστέρας».

onsports.gr