ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τοροσίδης: «Ο Θεός ήταν μαζί μας»

Τοροσίδης: «Ο Θεός ήταν μαζί μας»
Με… θεϊκή βοήθεια πήρε τη νίκη η Εθνική...

Με… θεϊκή βοήθεια πήρε τη νίκη η Εθνική σύμφωνα με τον «χρυσό» σκόρερ στη Μάλτα, Βασίλη Τοροσίδη.

Το γκολ που πέτυχε ο διεθνής μπακ, έδωσε στην Εθνική τρεις πολύτιμους βαθμούς ωστόσο ο Βασίλης Τοροσίδης θεωρεί ότι αυτό είναι που μετράει και όχι το ότι ο ίδιος ήταν ο σκόρερ.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, θέλαμε πολύ τη νίκη και για εμένα έχουν σημασία οι τρεις βαθμοί και η νίκη που πήραμε, τίποτα άλλο», είπε αρχικά ο Έλληνας άσος για να προσθέσει: «Αυτά τα παιχνίδια είναι μόνο στη θεωρία εύκολα. Αν δεν προηγηθείς νωρίς στο πρώτο ή το δεύτερο ημίχρονο, ο αντίπαλος θα κλειστεί και θα σου δημιουργήσει προβλήματα. Ο Θεός ευτυχώς ήταν μαζί μας για άλλη μια φορά και πήραμε το τρίποντο».

Όσο για το πώς μπήκε το γκολ, ο Βασίλης Τοροσίδης δήλωσε: «Μετά το κόρνερ, έγινε ένα σουτ από τον Κώστα (σ.σ. Μήτρογλου), η μπάλα έσκασε μέσα στην περιοχή και βρέθηκα εγώ εκεί για να σκοράρω. Όπως είπα και πριν, αυτό που μετράει είναι η νίκη».

Στην πρώτη του συμμετοχή στην Εθνική, ο Βασίλης Τοροσίδης το 2007 κατάφερε να κερδίσει το πέναλτι με το οποίο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε μια σημαντική νίκη. Αυτή τη φορά ο μπακ του Ολυμπιακού έβαλε το γκολ της νίκης και δε μπορεί παρά να θεωρηθεί σημαδιακό ότι τα δύο αυτά παιχνίδια ήταν απέναντι στη Μάλτα.

«Το 2007 ήταν το ντεμπούτο μου στην Εθνική, ένα σημαδιακό παιχνίδι για μένα με ευτυχή κατάληξη. Σήμερα πάλι ήρθε η νίκη με ένα γκολ δικό μου, όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι κερδίσαμε και περάσαμε στην πρώτη θέση του ομίλου», είπε αναφορικά με τις συγκυρίες απέναντι στους Μαλτέζους, ο έμπειρος άσος.

Για την πρωτιά στον όμιλο και αν μπορεί η Εθνική να την διατηρήσει, ο Τοροσίδης πρόσθεσε: «Είδατε ότι και σήμερα ήταν ένα ματς από τα θεωρητικά εύκολα όμως κερδίσαμε με την «ψυχή στο στόμα», όπως λέμε. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παρουσιαστούμε σοβαροί και στα υπόλοιπα πέντε παιχνίδια, έτσι ώστε να πάμε στα τελικά του Euro 2012. Εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την προσωπική του απόδοση, υπογράμμισε: «Σίγουρα με το ξεκίνημα δεν είχα τα καλύτερα πατήματα γιατί έρχομαι από μεγάλη απουσία. Προσπαθώ μέσα από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την Εθνική να έρθω στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ο Έλληνας άσος αναφέρθηκε και στις αλλαγές που υπάρχουν στην Εθνική, με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από το Φερνάντο Σάντος: «Η ομάδα έχει πολλά νέα παιδιά, νέους στην ηλικία αλλά και νέους στην Εθνική παίκτες, για αυτό πρέπει να υπάρχει υπομονή. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να ζητάμε αμέσως το αποτέλεσμα. Δεν είναι όμως έτσι, πρέπει μέσα από τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα να έρθει το καλύτερο ποδόσφαιρο».

Τέλος, ο Βασίλης Τοροσίδης, μίλησε για τον κόσμο που βρέθηκε στο «Τα Κάλι»: «Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που μας ακολουθεί παντού και μας μεταφέρει την θετική ενέργεια και την υποστήριξή του. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να τους το ανταποδίδουμε με νίκες».

Πηγή: onsports.gr