ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Να έχουμε συναίσθημα ομάδας»

«Να έχουμε συναίσθημα ομάδας»
Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να μην έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση και το αποτέλεσμα ...

Μπορεί ο Φερνάντο Σάντος να μην έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση και το αποτέλεσμα κόντρα στην Πολωνία, ωστόσο χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου, ο Φερνάντο Σάντος αναφέρθηκε αρχικά στο παιχνίδι: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Στόχος ήταν η νίκη. Δεν ήρθε, άρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Κρατάμε τη διάθεση των παικτών και τα τρεξίματα που είχαμε. Προσπάθησαν, αλλά δεν φτάσαμε στα επίπεδα που περίμενα και ήλπιζα να φτάσουμε.

Στο πρώτο ημίχρονο τα πρώτα 10 λεπτά ήταν αναγνωριστικά, μετά πήραμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, καταφέραμε και δημιουργήσαμε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Όποτε παίζαμε με ασφάλεια, σιγουριά και αποφασιστικότητα, δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Καλή η Πολωνία ηταν σφιχτή, οργανωμένη.

Στην ανάπαυλα είπα στους παίκτες να εξαλείψουμε τα φαινόμενα ατομισμού, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Στα πρώτα 25 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η Πολωνία ήταν καλύτερη, εμείς κάναμε ατομικές ενέργειες. Θέλαμε να περάσουμε όλο τον κόσμο. Μετά ισορροπήσαμε το ματς με την είσοδο νέων προσώπων και θεωρώ δίκαιο αποτέλεσμα».

Όσον αφορά στις πολλές αλλαγές που έκανε σε σχέση με το παιχνίδι με τη Μάλτα, είπε: «Από τη μία πλευρά είχαμε παίκτες με σημάδια κόπωσης και από την άλλη είχαμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε όσους δεν έχουν χρόνο συμμετοχής με την Εθνική. Να δούμε πως θα ανταπεξέλθουνε».

Σε ερώτηση για το τι έδειξαν οι νέοι παίκτες, απάντησε: «Μου άρεσε που έδειξαν διάθεση, η προσπάθεια να βγάλουν όσα λέμε στις προπονήσεις και ότι πάλεψαν. Τα τεχνικά ζητήματα στο επίπεδο πάσας να ήμασταν καλύτεροι. Ισως οι παίκτες έχουν νευρικότητα, θέλουν να δείξουν στον προπονητή τους κάτι περισσότερο. Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες τους, γιατί αυτοί αποτελούν μέρος Εθνικής ομάδας και είναι το μέλλον».

Τέλος, για το αν αναφέρεται στον Φετφατζίδη, μιλώντας για ατομισμό, ξεκαθάρισε: «Όχι μόνο για αυτόν, αλλά και για αυτόν! Διάφοροι παίκτες χρησιμοποιούσαν την ντρίμπλα ως πρώτη επιλογή με υπερβολικό τρόπο. Πρέπει να έχουν συναίσθημα ομάδας και όχι το «εγώ». Η ντρίμπλα πρέπει να γίνεται χρήση, αλλά όπως όλα στη ζωή το υπεροβολικό δεν κάνει ποτέ καλό».

Πηγή: onsports.gr