ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προσπάθεια εξόντωσης του Ηρακλή

Προσπάθεια εξόντωσης του Ηρακλή
Η υπόθεση της αδειοδότησης στρέφεται εναντίον της ύπαρξης του Ηρακλή σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη...

Η υπόθεση της αδειοδότησης στρέφεται εναντίον της ύπαρξης του Ηρακλή σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου των διοικούντων τον «Γηραιό».

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η ΠΑΕ Ηρακλής παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για όλα όσα απασχολούν την ομάδα, με κύριο θέμα την υπόθεση της αδειοδότησης.
Παρόντες στο πάνελ ήταν μεταξύ άλλων οι Λάκης Παπαϊωάννου, Αλέξης Αδαμίδης, δικηγόρος της ΠΑΕ, Νίκος Αρταβάνης πρόεδρος της ΠΑΕ και Μιχάλης Γεράνης, αντιπρόεδρος. Όλοι συμφώνησαν πως η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει απλά με υποβιβασμό καθώς ενδεχόμενο τιμωρίας της με συμμετοχή στη Football League θα σημάνει παράλληλα τον αφανισμό και την εξόντωσή της.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Μιχάλης Γεράνης διαβάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα η διοίκηση του Ηρακλή. Στη συνέχεια τόνισε:
«Μέσα στην οικονομική συγκυρία και τον τριγμό φορέων και θεσμών έρχονται οι υπεύθυνοι να σκοτώσουν τον Ηρακλή. Είναι λάθος η εντύπωση ότι απλά θα πέσει κατηγορία και σαν όνομα θα ξανανέβει. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο αν δεν παίξει στη Σούπερ Λιγκ τελειώνει, πεθαίνει γιατί κάποιοι αποφάσισαν να καταδικάσουν την ομάδα. Πιστεύω ότι δημιουργούν βια αυτές οι αποφάσεις. Όταν βλέπουμε να δέρνονται οπαδοί, δεν γίνεται να θέλουν να κάνουν την αρχή από ένα χαρτί. Θα δώσουμε τον αγώνα μας όλοι μαζί. Πρέπει οπωσδήποτε η ομάδα να αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ βάση των οικονομικών στοιχείων».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Αρταβάνης, υπογράμμισε:
«Είναι γεγονός πως βρήκαμε μια εμπεριστατωμένη μελέτη, ένα προγραμματικό πλάνο για την περίοδο 2011-12 μέσα από το οποί θα πορευτούμε. Δεν είμαστε σε χειρότερη κατάσταση από πέρσι που πήραμε την αδειοδότηση. Είναι ένας μύθος. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθούν να εξοντώσουν τον Ηρακλή στέλνοντάς τον στη Β εθνική. Όποια ΠΑΕ και αν βρεθεί στη Β εθνική με αυτή την οικονομική συγκυρία θα έχει πρόβλημα. Γι’ αυτό μιλάμε για πλάνο εξόντωσης. Πρέπει να μείνει στην κατηγορία. Είναι κάτι που το κέρδισε στο γήπεδο. Μην ξεχνάμε ότι εργάζονται αρκετά άτομα στον Ηρακλή που ενδεχομένως να βρεθούν στο δρόμο. Σοβαρό πλήγμα θα υποστούν και οι παίκτες. Είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δεν το λαμβάνει κανείς σοβαρά υπόψη. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως η παραμονή μιας ομάδας κερδίζεται στο γήπεδο».


Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr