ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εντυπωσιάζει η Εθνική πόλο στο Καζάν

Εντυπωσιάζει η Εθνική πόλο στο Καζάν

Συνεχίζει τις εκπληκτικές εμφανίσεις η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, η οποία διπλασίασε τις νίκες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο μακρινό Καζάν της Ρωσίας.

Πραγματοποιώντας επική ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης απέναντι στις Η.Π.Α., οι διεθνείς του Θεόδωρου Βλάχου επικράτησαν με 11-10, κάνοντας το 2 στα 2 στον όμιλο, θέτοντας τις βάσεις για απευθείας πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Δύο ημέρες νωρίτερα οι Έλληνες διεθνείς είχαν επιβληθεί της Ιταλίας, ενώ επόμενος και τελευταίος αντίπαλος στη φάση των ομίλων θα είναι η διοργανώτρια Ρωσία (31/07 – 18:50), σε ένα γκρουπ «βουνό, χωρίς υποδεέστερο αντίπαλο», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας τεχνικός. Στην τεράστια αυτή προσπάθεια για νέα διάκριση, η Εθνική ομάδα έχει τη στήριξη του υπερήφανου χορηγού της Stoiximan.gr.

Και αν κάποιο εθνικό συγκρότημα μας έχει συνηθίσει σε επικές ανατροπές και μεγάλες επιτυχίες, αυτό είναι του πόλο. Μία ματιά στη λίστα επιτυχιών αυτής της ομάδας αρκεί για να επιβεβαιώσει κανείς του (γραπτού) λόγου το αληθές.

Με 15 παρουσίες σε Ολυμπιακούς αγώνες και μία 4η Ολυμπιακή θέση, η Εθνική πόλο των ανδρών αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες του Ελληνικού αθλητισμού. Αν προσθέσετε και το χάλκινο μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2005, τα δύο επίσης χάλκινα σε World League και το ασημένιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1997, μαζί με τα πολλά εξαιρετικά πλασαρίσματα σε μεγάλες διοργανώσεις αλλά και τη διάρκεια σε δουλειά και ήθος των παιδιών της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, καταλαβαίνει κανείς γιατί αυτή η ομάδα έχει αναχθεί σε μία από τις αγαπημένες όλων των Ελλήνων.

Για την μεγάλη επιστροφή οι γυναίκες

Φυσικά, δεν μπορεί να μη γίνει αναφορά και στην Εθνική πόλο των γυναικών, η οποία μπορεί να έχει ξεκινήσει με δύο ήττες -στο γκολ- στη διοργάνωση, ωστόσο κανείς δεν επιτρέπεται να ξεγράψει μία ομάδα με τέτοια ψυχή και ποιότητα. Αρχής γενομένης από την αυριανή αναμέτρηση με τη Νότια Αφρική (30/7 – 21:30), οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση, θέλουν να κάνουν το πρώτο βήμα για είσοδο στην οκτάδα της διοργάνωσης η οποία –με νίκη αύριο- θα διεκδικηθεί μέσω των μπαράζ.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υποτιμηθεί η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του 2011, ασημένια Ολυμπιονίκης του 2004 και κάτοχος ενός χρυσού και δύο χάλκινων μεταλλίων σε World League. Η αυριανή αναμέτρηση αναμένεται να είναι η εκκίνηση της αντεπίθεσης της Ελληνικής ομάδας, η οποία ανεξαρτήτως αποτελέσματος έχει τη στήριξη όλων.

Ο Stoiximan.gr εύχεται καλή επιτυχία στις Εθνικές ομάδες πόλο στην προσπάθεια για διάκριση στο Καζάν.