ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Παγκόσμια αποθέωση για τον «χρυσό» Πετρούνια

Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο: Παγκόσμια αποθέωση για τον «χρυσό» Πετρούνια

Αδιαμφισβήτητος «άρχοντας των κρίκων» είναι ο «χρυσός» Λευτέρης Πετρούνιας, τον οποίο αποθεώνει ο ξένος Τύπος, τονίζοντας ότι νίκησε τον Βραζιλιάνο Ζανέτι μέσα στην έδρα του.

Το προσωνύμιο «άρχοντας των κρίκων» ανήκει πλέον στον Λευτέρη Πετρούνια, αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο NBC. «Το συνήθως θορυβώδες κοινό στην Ολυμπιακή Αρένα σιώπησε. Ήταν η ώρα να αγωνιστεί ο ήρωάς τους, ο πρώτος Βραζιλιάνος γυμναστής που κέρδισε χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, να αποδείξει ότι ακόμη ήταν ο "άρχοντας των κρίκων". Όμως, ο Αρτούρ Ζανέτι, ο χρυσός ολυμπιονίκης του 2012, δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τα αβίαστα κρατήματα και την τέλεια προσγείωση του Λευτέρη Πετρούνια».

«Ο Πετρούνιας φουσκώνει τους μύες του και κερδίζει το χρυσό» διατρανώνει το πρακτορείο Reuters. «Ο μυώδης Έλληνας Λευτέρης Πετρούνιας έκανε επίδειξη ανωτερότητας στο αγώνισμα των δυνατών και πήρε τη νίκη από το φαβορί της Βραζιλίας και νικητή των Ολυμπιακών του 2012, Αρτούρ Ζανέτι, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Ο Πετρούνιας πρόσθεσε τον τίτλο του Ρίο σε αυτούς του παγκοσμίου και ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς. Επιδεικνύοντας τους δικέφαλούς του και το τατουάζ με τους ολυμπιακούς κύκλους στην πλάτη, εκτέλεσε ένα πρόγραμμα που συνδύαζε στιγμές απόλυτης ακινησίας με γρήγορες εκτινάξεις, ενώ το σώμα του να ξεδιπλωνόταν σαν κορδέλα».

Μία κοινωνική διάσταση τονίζει στο δικό του τηλεγράφημα το Γαλλικό Πρακτορείο: «Θύμα bullying ως παιδί για το ύψος του, ο Έλληνας γυμναστής Λευτέρης Πετρούνιας αντεπιτίθεται κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ο μυώδης 25χρονος, με ένα πρόγραμμα δύναμης και ελέγχου, συνέτριψε τους αντιπάλους του με την ανίκητη βαθμολογία των 16.000 βαθμών».

Σχετικές ειδήσεις