ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Stoiximan.gr: Για την υπέρβαση η Εθνική βόλεϊ

Stoiximan.gr: Για την υπέρβαση η Εθνική βόλεϊ

Πανέτοιμη είναι η Εθνική ομάδα βόλεϊ για το μεγαλύτερο ραντεβού τα τελευταία χρόνια. Οι αγώνες του Β’ Ομίλου του World League συνεχίζονται, σήμερα Παρασκευή στο Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης, με την ελληνική ομάδα να ρίχνεται στη μάχη με ρεαλιστικό στόχο την πρόκριση στο Final-4 του Παγκόσμιου Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Εκτός από την στήριξη του μεγάλου του χορηγού, Stoiximan.gr, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναμένεται να έχει και τη συμπαράσταση του ελληνικού κοινού, το οποίο βλέπει μετά από αρκετά χρόνια μία από τις παραδοσιακά δημιφιλής εθνικές ομάδες να εμφανίζει και πάλι ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και να δίνει την μάχη της για μία σημαντική διάκριση.

Η ελληνική ομάδα με τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Μεξικό, (νίκες απέναντι στην ομάδα της χώρας της Νότιας Αμερικής και της Σλοβακίας), δείχνει έτοιμη να διεκδικήσει με αξιώσεις από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή τις νίκες στους 3 αγώνες με τους δύο προαναφερθέντες αντιπάλους και την Κίνα, ώστε να επιτύχει τον μεγάλο στόχο της πρόκρισης στο Final-4, με τον Stoiximan.gr να προσφέρει την πρόκριση της εθνικής σε τιμές φαβορί (1,70).

Πλέον, η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου, χρειάζεται τρεις νίκες με καθαρό σκορ (3-0 ή 3-1), για να πάρει σίγουρα την πρώτη θέση και το εισιτήριο για το Final 4 και να μην περιμένει τον συνδυασμό αποτελεσμάτων (πρώτο κριτήριο για την κατάταξη των ομάδων είναι οι νίκες και μετά οι βαθμοί).

Η βαθμολογία του Ομίλου
1.Κίνα (9-4) 7
2.Ελλάδα (8-7) 5
3.Σλοβακία (7-6) 5
4.Μεξικό (2-9) 1

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας

19 IOYNIOΥ 21.00: ΕΛΛΑΔΑ - ΜΕΞΙΚΟ
20 ΙΟΥΝΙΟΥ 21.00: ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ
21 ΙΟΥΝΙΟΥ 21.00: ΕΛΛΑΔΑ - ΚΙΝΑ

Σωτήρης Δρίκος: «Ομάδα 10 χρόνων»

Ο Έλληνας ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε στην επίσημη συνέντευξη τύπου για την παρουσία του κόσμου αλλά και το μέλλον της Εθνικής ομάδας: «Το βόλεϊ της Θεσσαλονίκης μας βοήθησε πολύ. Είμαστε σίγουροι ότι θα έρθει στο «Αλεξάνδρειο» ένα εμβληματικό γήπεδο για τον ελληνικό αθλητισμό. Εμείς θέλουμε ένα κοινό που να μην αγαπάει μόνο την νίκη, αλλά να αγαπάει το σπορ και αυτό πιστεύω θα συμβεί. Οι αθλητές θέλουν να εισπράξουν μία αναγνώριση για την προσπάθεια που κάνουν. Αυτή την στιγμή έχουμε ηλικιακά μια φουρνιά που μπορεί να στηρίξει την Εθνική Ανδρών για δέκα ακόμα χρόνια».

To ενδιαφέρον όλων στρέφονται πλέον στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα χτυπάει το επόμενο τριήμερο η καρδιά του Ελληνικού βόλεϊ, και στη νέα προσπάθεια της εθνικής ομάδας, η οποία μπορεί να έχει αρχικό στόχο το… να πετάξει ψηλότερα από κάθε άλλη φορά (όπως αναφέρει και ο χορηγός της Stoiximan.gr), ωστόσο έχει και μεγάλο χρονικό ορίζοντα ελπίζοντας σε ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες.