ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Εθνική βόλεϊ: Με κόσμο και Stoiximan.gr στην πρεμιέρα του Εuropean League (Video)

Εθνική βόλεϊ: Με κόσμο και Stoiximan.gr στην πρεμιέρα του Εuropean League (Video)

H τεράστια προσπάθεια της Εθνικής ομάδας βόλεϊ στο World League, δεν επέφερε το αποτέλεσμα που όλοι ήθελαν, την πρόκριση δηλαδή στο Final 4, ωστόσο οι εμφανίσεις της ομάδας άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πείθει και τους πλέον δύσπιστους ότι βρίσκεται σε ανοδική τροχιά.

Επόμενη πρόκληση για το σύνολο του Σωτήρη Δρίκου, είναι το European League 2015, διοργάνωση, στην οποία ζητάει εκτός από μία καλή εμφάνιση και μία επιτυχία στο δρόμο προς την καθιέρωση.

Η Εθνική ομάδα βρίσκεται στον Β’ όμιλο της διοργάνωσης μαζί με τις Σλοβενία, Τουρκία, Λευκορωσία, Κροατία, Ρουμανία.

Στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, είναι η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων, που εξασφαλίζουν την παρουσία στο Final 4.

Στην πρεμιέρα των υποχρεώσεων της (10 & 11 Ιουλίου στο ΔΑΚ Ευόσμου) η Ελλάδα, αντιμετωπίζει την αδύναμη Ρουμανία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα (17 & 18 Ιουλίου) θα αντιμετωπίσει την σαφώς πιο υπολογίσιμη Τουρκία, στοχεύοντας σε ένα ξεκίνημα με 4 νίκες.

Στην προσπάθεια αυτή θα έχει δίπλα της το κοινό της Θεσσαλονίκης, το οποίο τη στήριξε και στην προσπάθεια για το World Leagueαλλά και τον περήφανο χορηγό των Εθνικών Ομάδων βόλεϊ, Stoiximan.gr.

Δρίκος: «Νίκη το ότι είμαστε εδώ, παρά τις δυσκολίες»

Στην επίσημη συνέντευξη τύπου, ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η τα προηγούμενα χρόνια η Εθνική ομάδα αλλά και για τη δουλειά που γίνεται, οριοθετώντας τους στόχους: «Αυτό που βλέπετε να γίνεται εδώ είναι το αποτέλεσμα μια τεράστιας δυσκολίες πέντε ετών.

Το ότι είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε την πατρίδα μας είναι από μόνο του μια σημαντική νίκη. Θα ήταν πολύ εύκολο να μην είμαστε εδώ. Μετά το World League η ομάδα έδειξε ότι έκανε βήματα προόδου. Στόχος είναι να διατηρήσουμε αυτή την πρόοδο, πράγμα που δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό, αλλά το μεγάλο κίνητρο είναι να πιστοποιήσουμε ότι η ομάδα εξαρτάται όλο και λιγότερο από τις μεγάλες παρουσίες και ότι κάνει σημαντικά βήματα για να γίνει ομάδα και μεγαλώνει τη δεξαμενή των ικανών αθλητών της

Αναφερόμενος στο επίπεδο του ομίλου, ο Έλληνας τεχνικός τόνισε: «Ο όμιλός μας είναι δύσκολος, καθώς συμμετέχουν τρεις ομάδες (Σλοβενία, Κροατία, Λευκορωσία) που έχουν προκριθεί στα τελικά του Ευρωβόλεϊ 2015. Μεγάλο μέρος από το πώς θα εξελιχθεί ο όμιλός θα κριθεί στο πώς θα αντιμετωπίσουν τα παιχνίδια αυτές οι ομάδες, αν δηλαδή το δουν ως προετοιμασία για το Ευρωβόλεϊ ή αν θα ξεκουράσουν παίκτες ή όχι.»

Ολοκληρώνοντας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα, τονίζοντας ότι οι Έλληνες διεθνείς θα πρέπει να αφήσουν τα προβλήματα στην άκρη την ώρα του αγώνα και να δείξουν ότι η πρόοδος της ομάδας είναι «σταθερή και διαρκής».