ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΠΑΟ: Να θυμηθεί τα μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια του

ΠΑΟ: Να θυμηθεί τα μεγάλα ευρωπαϊκά βράδια του

Η μεγάλη ώρα έφτασε και ο Παναθηναϊκός - στην όμορφη Μπριζ του Βελγίου - έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει τη χρονιά με μία επιτυχία, η οποία στην πραγματικότητα θα σημαίνει κάτι παραπάνω από μία απλή πρόκριση… Εμπόδιο φυσικά, η ομώνυμη ομάδα.

Οι Πράσινοι θα παραταχθούν απόψε στις 21.30 έχοντας κληρονομιά από την αναμέτρηση της Λεωφόρου το εύθραυστο και σύναμα πολύτιμο 2-1, αλλά κυρίως την πίστη ότι μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι στους δυνατούς Βέλγους. Πεποίθηση που είναι κοινή μέσα στην ομάδα, στις τάξεις των οπαδών, αλλά και στις… στοιχηματικές εταιρείες, με τον Stoiximan.gr να προσφέρει την πρόκριση του Παναθηναϊκού σε απόδοση 1,65.

Γιάννης Αναστασίου: «Να σκοράρουμε…»

Σε τέτοιες περιπτώσεις (2-1 εντός ή αντίστοιχο εύθραυστο σκορ στον πρώτο αγώνα) η κουβέντα που κυριαρχεί μέχρι τη ρεβάνς αφορά την προσέγγιση της ομάδας με το ελαφρύ προβάδισμα.

Έτσι και την τελευταία εβδομάδα, πολύς λόγος έχει γίνει για το αν ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κλειστεί στην άμυνα με στόχο να διαφυλάξει το ισχνό προβάδισμα ή αν θα πρέπει να παίξει ανοιχτά για να εκμεταλλευτεί τις αμυντικές αδυναμίες της Μπριζ.

Τέλος στο… debate έδωσε στην επίσημη συνέντευξη τύπου ο προπονητής του ΠΑΟ, Γιάννης Αναστασίου, τονίζοντας ότι στόχος της ομάδας του είναι να πετύχει γκολ.

Ο Έλληνας τεχνικός πρόσθεσε: «Θα παίξουν πιο επιθετικά, ειδικά στην έδρα τους. Και με τη δύναμη που έχουν εντός και με βάση το τελευταίο αποτέλεσμα που πέτυχαν στο πρωτάθλημα επί της Μέχελεν, δείχνουν ότι ο κόσμος τους δίνει άλλη ώθηση.
Ξέρουμε ότι έχουν αδυναμίες. Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο κοστίζουν και αν είμαστε συγκεντρωμένοι και τα εκμεταλλευτούμε, θα έχουμε τον πρώτο λόγο».

Λαγός και Τριανταφυλλόπουλος στη μάχη

Το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου για την μεγάλη αναμέτρηση φέρεται-σύμφωνα με τα ρεπορτάζ-να είναι έτοιμο. Η παρουσία του Στέφανου Κοτσόλη στη Λεωφόρο ικανοποίησε τον προπονητή του και η αυριανή σέντρα θα το βρει να υπερασπίζεται και πάλι την πράσινη εστία. Ταυλαρίδης, Βέμερ και Πράνιτς θα… συνοδεύονται από τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο στην πράσινη άμυνα, με τον Έλληνα αμυντικό να αντικαθιστά τον τιμωρημένο Σάντσεθ.

Οι Κουτρουμπής, Ζέκα και Λαγός θα συνθέσουν την τριάδα της μεσαίας γραμμής και οι Νίνης, Καρέλης θα παίξουν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο του Παναθηναϊκού, το... βαρύ πυροβολικό της ομάδας, Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος θα ολοκληρώσει τη διάταξη 4-3-2-1, γνωστή και ως «χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Ενδεχόμενη πρόκριση θα σημαίνει πολλά και σε οικονομικό επίπεδο για τον σύλλογο, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία εξυγίανσης, καθώς αναμένεται να αποφέρει τουλάχιστον 7 εκατομμύρια Ευρώ. Άπαντες στον ΠΑΟ δηλώνουν έτοιμοι, αν πιστεύετε ότι είναι και ικανοί να τα καταφέρουν τότε το 4,30 της πράσινης επικράτησης στο Βέλγιο, με 0% γκανιότα στον Stoiximan.gr, φαντάζει εξαιρετική επιλογή.