ΣΤΟΙΧΗΜΑ

ΠΑΟ: Υποχρέωση η πρόκριση, φοβίζει το «άγνωστο»

ΠΑΟ: Υποχρέωση η πρόκριση, φοβίζει το «άγνωστο»

Με το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από τα playoffs του Champions League να χαρακτηρίζει το ξεκίνημα της σεζόν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν για την πρώτη αναμέτρηση με την Γκαμπάλα (απόψε στις 19.00), σε ένα ζευγάρι από το οποίο οι «Πράσινοι» έχουν μόνο να… χάσουν.

Για την «αυτονόητη» πρόκριση κανείς δεν θα δώσει εύσημα, ενώ σε περίπτωση –παταγώδους- αποτυχίας και αποκλεισμού ίσως υπάρξουν εξελίξεις στην ομάδα, η οποία ούτε να σκέφτεται δεν θέλει την απώλεια των εγγυημένων εσόδων της Ευρωπαϊκής συμμετοχής. Πέρα από τον αποκλεισμό από τη Μπριζ και τη γκρίνια που αυτός επέφερε, ο Παναθηναϊκός είναι το απόλυτο φαβορί στην κόντρα με την άσημη Γκαμπάλα, με τον Stoximan.gr να προσφέρει την πρόκριση των «Πρασίνων» σε απόδοση 1,30.

pao

Βελτιωμένο Παναθηναϊκό περιμένει ο Αναστασίου

Όπως είναι λογικό η προετοιμασία της ομάδας έχει επικεντρωθεί στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, με τον Γιάννη Αναστασίου να τονίζει την επικινδυνότητα της αντιπάλου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η εικόνα των «Πρασίνων» θα είναι σαφώς πιο βελτιωμένη από αυτή των αναμετρήσεων με την Μπρίζ και το πρόσφατο φιλικό με την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Σε ότι αφορά τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού, πιθανότατα θα υπάρξουν δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του Μπριζ. Ο Στιλ θα επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Νάνο αποθεραπεύτηκε και αναμένεται να πάρει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι υπόλοιποι της ενδεκάδας θα είναι οι Βέμερ, Ταυλάρίδης, Κουτρουμπής, Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης, Καρέλης και Μπεργκ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια διαφοροποίηση της τελευταίας στιγμής. To Τριφύλλι θα επιδιώξει τη νίκη και ένα σκορ πρόκρισης από την πρώτη αναμέτρηση με το ενδεχόμενο να επικρατήσει χωρίς να δεχθεί τέρμα να προσφέρεται στο 3,65 στον Stoiximan.gr.

pao1

Φανατισμός και καυτή ατμόσφαιρα

Πέρα από τη δυσκολία της αναμέτρησης αυτό που ίσως φοβίζει περισσότερο τους υπευθύνους της ομάδας είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά το επεισόδιο του αρχηγού της Γκαμπάλα, Χουσεΐνοφ, στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο και κυρίως τα όσα ακολούθησαν με τη δολοφονία Αζέρου δημοσιογράφου, ο οποίος κριτίκαρε τη συμπεριφορά του Χουσεΐνοφ. Η επίθεση φέρεται να προκλήθηκε από συγγενή του Χουσεϊνοφ με κατηγορίες να απαγγέλλονται και στον αρχηγό της Γκαμπάλα, ο οποίος προφυλακίστηκε!

Με τη συγκεκριμένη υπόθεση να βρίσκεται σε εξέλιξη και τον φανατισμό από το επεισόδιο της Κύπρου να υφίσταται η UEFA έχει ζητήσει να παρθούν αυστηρά μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού πάντως να τονίζει ότι η συνεργασία με τους ανθρώπους της Γκαμπάλα για τη διεξαγωγή της αναμέτρησης, είναι άψογη.