ΣΤΟΙΧΗΜΑ

«Καυτή» Τούμπα για τη νίκη

«Καυτή» Τούμπα  για τη νίκη

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε (Πέμπτη 1/10, 22:05) την Ντόρτμουντ σε μία μεγάλη αναμέτρηση για τη φετινή ευρωπαϊκή σεζόν του δικεφάλου, απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, θέλοντας με ένα θετικό αποτέλεσμα να απογειώσει τον κόσμο του και να αυξήσει κατακόρυφα τις ελπίδες πρόκρισής του.

Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, ενώ ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει βρεθεί αντιμέτωπος συνολικά 7 φορές με Γερμανικές ομάδες έχοντας ως απολογισμό μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και τρείς ήττες (1-3-3).

Η μοναδική νίκη του δικεφάλου κόντρα σε Γερμανική ομάδα σημειώθηκε το 1981 με αντίπαλο την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ενώ στην πιο πρόσφατη κόντρα του με Γερμανούς, αποκλείστηκε από την Σάλκε το 2013, σε διπλούς αγώνες για τα playoffsτου ChampionsLeague, με 1-1 εκτός και ήττα 2-3 στην Τούμπα.

Οι Βεστφαλοί είναι το φαβορί της αναμέτρησης για τις στοιχηματικές εταιρείες, με τον Stoiximan.gr να προσφέρει τη νίκη της Ντόρτμουντ σε τιμές φαβορί, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον ΠΑΟΚ που δείχνει να βρίσκει ρυθμό.

Σε καλή κατάσταση και οι δύο ομάδες


Αγωνιστικά, ο δικέφαλος προέρχεται από τις δύο μεγάλες νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα απέναντι σε ΑΕΚ και Ατρόμητο με το ίδιο σκορ (2-1) και ανατροπή, με την ψυχολογία της ομάδας του Ίγκορ Τούντορ να βρίσκεται σε πολύ ψηλά επίπεδα. Στο EuropaLeagueη 1η αγωνιστική ολοκληρώθηκε με εκτός έδρας ισοπαλία με την Καμπάλα.

Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί ξεκίνησαν πολύ καλά το πρωτάθλημα, με 5 συνεχόμενες νίκες, ωστόσο δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Χόφενχαϊμ εκτός και Ντάρμσταντ εντός έδρας, έχουν φρενάρει την ομάδα του Τόμας Τούχελ που ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν. Στο ΕuropaLeagueη Μπορούσια ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της για τη φάση των ομίλων, επικρατώντας εντός έδρας της Κράσνονταρ με 2-1.

Ο ΠΑΟΚ θα κυνηγήσει ένα θετικό σκορ σε μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις μέσα στη φετινή του σεζόν και φυσικά ο κόσμος του δεν μπορούσε να τον αφήσει μόνο. Τα διαθέσιμα εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε μόλις 4 ώρες από τη διάθεσή τους και οι παίκτες των δύο ομάδων θα βρεθούν στη μέση μίας γιορτινής ατμόσφαιρας την Πέμπτη το βράδυ. Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να φτάσει και στη νίκη, η γιορτή στις τάξεις των ασπρόμαυρων οπαδών, αναμένεται να συνεχιστεί για αρκετές ακόμη μέρες…