ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Εμπρός αετοί δικέφαλοι!

Εμπρός αετοί δικέφαλοι!

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το ντέρμπι των πληγωμένων.

Του Νίκου Συρίγου

Βλέπετε το πέρασμα από το «Καραϊσκάκης» άφησε κακές αναμνήσεις και στους δύο. Κανείς ωστόσο δεν κερδίζει, ούτε χάνει το πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο, όχι τρία αλλά δεκατρία γκολ να φάει σε ένα ντέρμπι.

Οπότε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα παραταχθούν στη μάχη της Τούμπας όχι για να επουλώσουν τις πληγές από τη συνάντησή τους με τον Ολυμπιακό αλλά για να ξαναπάρουν φόρα ώστε να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πρωτάθλημα! Αυτός είναι ο στόχος κι όσο τον κρατάνε ζωντανό, τόσο θα ξεχνιέται το βράδυ στον Πειραιά που πλήγωσε τον δικέφαλο αετό και του Βορρά και του Νότου.

Το βράδυ της Κυριακής (30/10, 7.30 μμ) ωστόσο τόσο ο Βλάνταν Ίβιτς, όσο και ο «νεοφερμένος», Ζοζέ Μοράις, δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν στο παρελθόν. Ο Πορτογάλος άλλωστε ήταν... αλλού όταν η ΑΕΚ (του) πήγε στο λιμάνι και διασύρθηκε. Και οι δύο πρέπει να συγκεντρωθούν στο πώς θα καταφέρουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη ώστε αφενός μεν να βάψουν ένα ντέρμπι στα «μελανόλευκα» ή τα «κιτρινόμαυρα», αφετέρου δε να κλείσουν την ψαλίδα από την κορυφή. Σε κάθε περίπτωση να παίξουν και μπάλα. Καλή μπάλα.

Κι αν ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν αδύνατον, βρήκε ρυθμό και έκανε φάσεις, στην ΑΕΚ έχουν ξεχάσει πότε έπαιξαν καλά σε ντέρμπι. Κάπως έτσι ο Ίβιτς δεν ψάχνει μαγικό ραβδί. Του αρκεί οι παίκτες του να παίξουν όπως στο «Καραϊσκάκης» αλλά με λίγο μεγαλύτερη ευστοχία στην τελική προσπάθεια. Ο Ζοζέ πάλι ίσως να χρειαστεί όχι απλά μαγικό ραβδί αλλά τον... μάγο της φυλής, αφού κόντρα στον Πανιώνιο η ΑΕΚ έπαιξε όχι άσχημα αλλά χάλια... Ίδωμεν.