ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Η ώρα και το κανάλι της κλήρωσης – Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Champions League: Η ώρα και το κανάλι της κλήρωσης – Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού
Για 20ή φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League o Ολυμπιακός
InTime

Champions League – Κλήρωση: Το απόγευμα της Πέμπτης (1/10) ο Ολυμπιακός θα μάθει ποιοι θα είναι οι αντίπαλοί του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για 20ή φορά στην ιστορία του, ο Ολυμπιακός μπαίνει στη διαδικασία της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι «ερυθρόλευκοι» στα play off της διοργάνωσης απέκλεισαν την κυπριακή Ομόνοια, επικρατώντας 2-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και με το 0-0 στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας μπήκαν στους «χρυσοφόρους» ομίλους. Οι Πειραιώτες θα βάλουν στα ταμεία τους περισσότερα από 33 εκατ. ευρώ ενώ θα έχουν μπροστά τους τουλάχιστον έξι αναμετρήσεις για να αυξήσουν κι άλλο τα κέρδη τους.

Η UEFA δίνει 15.250.000 ευρώ σε κάθε ομάδα που περνά στη φάση των ομίλων, ενώ υψηλό είναι το ποσό (15.512.000 ευρώ) που θα πάρει ο Ολυμπιακός κι από το 10ετές ranking του, καθώς είναι 19ος από τις 32 ομάδες του φετινού Champions League. Παράλληλα, το market pool για τον Ολυμπιακό είναι αυξημένο καθώς αποκλείστηκε και ο ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να πάρει ένα ποσό που ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ!

Το ενδιαφέρον, λοιπόν, όλων στον Ολυμπιακό στρέφεται στην κλήρωση που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης (1/10), στη Νιόν της Ελβετίας. Η διαδικασία της κλήρωσης θα αρχίσει στις 18:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD αλλά και από το κανάλι της Cosmote στο youtube. Στον Πειραιά, λοιπόν, περιμένουν να δουν ποιες τρεις από τις υπόλοιπες 31 ομάδες θα βρεθούν στον δρόμο τους…

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Μετά και το τέλος των αγώνων της Τετάρτης (29/09) για τα play off του Champions League, ο Ολυμπιακός έμαθε και τους πιθανούς αντιπάλους του οριστικά. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στο Γ’ γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Ντιναμό Κιέβου, Σάλτσμπουργκ, Λειψία, Ίντερ, Λάτσιο, Κράσνονταρ και Αταλάντα. Ο Ολυμπιακός, συνεπώς, δεν μπορεί να κληρωθεί με καμία από αυτές τις ομάδες… Αντίθετα, ειδικότερα στο πρώτο και στο δεύτερο γκρουπ, υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες στα υπόλοιπα pot που μπορεί να βρεθούν στον δρόμο του.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

Αξίζει να σημειωθεί πως από την UEFA έχει ήδη γίνει γνωστό και το πότε θα διεξαχθούν οι έξι αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Champions League. Η πρεμιέρα έχει οριστεί για το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου, ενώ η τελευταία αγωνιστική θα γίνει στις 8 και 9 Δεκεμβρίου. Την ίδια στιγμή, την κλήρωση περιμένουν με αγωνία οι φίλαθλοι σε όλη την Ευρώπη, ενώ μέχρι να διεξαχθεί μπορεί κανείς να κάνει τη δική του – εικονική – κλήρωση και να δοκιμάσει έτσι την τύχη του στον καταρτισμό των ομίλων…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr