ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η αλήθεια που δε λέγεται…

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η αλήθεια που δε λέγεται…

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η σκληρή πραγματικότητα του «Θεού» που… έφυγε μόνος του με λάθος ανθρώπους γύρω του!

Ανήμερα Χριστούγεννα συμπληρώνεται ο πρώτος μήνας χωρίς τον… Θεό της μπάλας να πατάει σε αυτή τη γη. Χωρίς τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Απ’ τις 25 Νοεμβρίου που «έφυγε» ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, το μεγαλύτερο είδωλο που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, διαβάζει ο καθένας αφιερώματα, ατελείωτες συναρπαστικές ιστορία ενδεικτικές του μεγαλείου… Τόσο του ποδοσφαιριστή, όσο και του ανδρός κι ας θέλουν πολλοί να μειώσουν την τελευταία του ιδιότητα. Αυτή του μεγάλου ηγέτη, του μεγάλου άνδρα, του μεγάλου ανθρώπου που υπήρξε ο «πελούσα» παρά τις πολλές αδυναμίες του.

Δυστυχώς, όμως, πέρα απ’ τα αφιερώματα που αφορούν τους «δαίμονές» του, τις κακές του περιόδους και τις αδυναμίες του, αυξάνονται διαρκώς οι πληροφορίες για όλους αυτούς που ήταν πλάι του τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Αυτό το διάστημα που ο Ντιεγκίτο έχασε την ενέργειά του, τη δύναμή του, την υγεία του και δυστυχώς τη ζωή του…

Ένα απ’ τα πλέον αμφιλεγόμενα πρόσωπα, ήταν ο δικηγόρος του. Ο Ματίας Μόρλα. Ίσως ο πιο κοντινός άνθρωπος του Μαραντόνα τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Αυτός που ρύθμιζε τα πάντα. Αυτός που κανόνιζε τα πάντα. Την περίθαλψή του, το ποιοι θα είναι οι γιατροί του, το πώς θα χειριστεί τις προσωπικές του υποθέσεις, τα οικονομικά του, όλα. Το γεγονός πως η Αργεντινή τον… απεχθάνεται, ίσως να μην είναι συμπτωματικό.

Αποκορύφωμα το γεγονός πως τον έπεισε να πάει κόντρα στην οικογένειά του. Κι αν με την πρώτη σύζυγό του ήταν έντονη η σχέση τους και απ’ την καλή αλλά και απ’ την ανάποδη, φάνηκε… κάπως το γεγονός πως κινήθηκε νομικά εναντίον των δύο κοριτσιών του. Κόντρα στις κόρες του. Επειδή ο Μόρλα τον έπεισε πως του… έφαγαν χρήματα και πως ευθύνονται για την απώλεια ορισμένων ακριβών και σημαντικών αναμνηστικών απ’ την καριέρα του.

Θα πει κανείς πως ο Μαραντόνα δεν ήταν παιδάκι, άρα δεν ήταν έξυπνος που εμπιστευόταν διάφορους ανθρώπους για να έχει δίπλα του χωρίς να έχουν αποδείξει πως αξίζουν την εμπιστοσύνη του. Όχι, απλά το «χρυσό αγόρι» του ποδοσφαίρου, ήταν ευκολόπιστος. Το γνωρίζουν όλοι αυτό. Εκπρόσωποί του, του «έτρωγαν» την περιουσία, «φίλοι» στάθηκαν δίπλα του μόνο για τη δόξα… Ο άνθρωπος δεν μπορεί να αλλάξει στα 55 και στα 60.

Απ’ την άλλη, είναι λυπηρό πως η οικογένειά του, οι κόρες του, δε στάθηκαν περισσότερο δίπλα του. Γνωρίζοντας μάλιστα πόσο τις λατρεύει. Πόσο λατρεύει τα εγγόνια του. Έμειναν μακριά του και φυσικά η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το τι συνέβη με τα χρήματα και τα μεγάλης αξίας αναμνηστικά του Ντιέγκο. Η ουσία πάντως δεν είναι το τι έγινε… Η ουσία είναι πως ο Μαραντόνα δεν είχε δίπλα του την οικογένειά του!

Είχε κοντά του πέρα απ’ τον αμφιλεγόμενο Μόρλα, μια ομάδα γιατρών που απλά του έλεγαν… ναι! Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπινος νους πώς οι γιατροί του τραβούσαν βίντεο μαζί του την ώρα που έπινε και κάπνιζε ενώ η υγεία του είχε επιδεινωθεί. Κάτι που φαινόταν σε όλο τον κόσμο, μια και την τελευταία διετία ο Μαραντόνα που πάντα τον διέκρινε η ενέργεια και το πάθος, δεν μπορούσε καλά-καλά να περπατήσει.

Πέρασε τις τελευταίες του μέρες σε ένα σπίτι που δεν αρμόζει σε άνθρωπο στην Αργεντινή που ζει κάτω απ’ τα όρια της φτώχειας. Με αποτέλεσμα μέχρι και να πέσει να χτυπήσει το κεφάλι του και να μην υπάρξει η παραμικρή αντίδραση απ’ όσους είχε γύρω του…

Η αλήθεια δυστυχώς είναι σκληρή… Ο Ντιέγκο Μαραντόνα που λατρεύτηκε σχεδόν απ’ όλο τον πλανήτη, από δισεκατομμύρια ανθρώπους που είτε τον λάτρεψαν όσο έπαιζε ποδόσφαιρο, είτε τον αγάπησαν χωρίς καν να έχουν προλάβει το μεγαλείο του στα γήπεδα, στην ουσία δεν είχε δίπλα του κανέναν που πραγματικά να νοιαστεί γι’ αυτόν! Είχε άτομα που κυρίως ήθελαν να κερδίσουν μέσω της λάμψης, του μεγαλείου και της απήχησής του!

Για όλους αυτούς, όμως, η κοινή γνώμη ίσως να είναι η μεγαλύτερη «τιμωρία». Διότι κανείς σε αυτό τον πλανήτη και ειδικά στην Αργεντινή, δε θα συμφιλιωθεί με την ιδέα πως τα άτομα που εμπιστεύτηκε ο «Θεός», είχαν στο μυαλό τους κυρίως τα… τριάντα αργύρια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προσοχή! Έτσι μεταδίδεται με ομιλία ή αναπνοή σε εσωτερικούς χώρους - Οι καθαριστές αέρα