ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο Μπόλονι που ψάχνει την αρχή κι ο άχαστος Μαρτίνς!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ο Μπόλονι που ψάχνει την αρχή κι ο άχαστος Μαρτίνς!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Τι κάνουν Λάζλο Μπόλονι και Πέδρο Μαρτίνς όταν συναντούν τον τωρινό… αιώνιό τους!

Το «διάβασμα» των ντέρμπι, η τακτική προετοιμασία, η κινήσεις στη… σκακιέρα των προπονητών, πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο στα ντέρμπι. Ο φίλαθλος πάντα συνηθίζει να λέει σε κάποια ματς «δε χρειάζεσαι προπονητή για να τα κερδίσεις». Όμως στα ντέρμπι ισχύει το αντίθετο. Χωρίς την κατάλληλη δουλειά απ’ τον προπονητή, δε νικάς!

Το τι θα συμβεί στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, δεν μπορεί να προβλεφθεί. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον, όμως, να δούμε τις επιλογές των δύο τεχνικών. Λάζλο Μπόλονι και Πέδρο Μαρτίνς έχουν τη δική τους… μάχη! Που ίσως να είναι και η καθοριστικότερη για την τελική έκβαση του ματς.

Ο Ρουμάνος τεχνικός του «τριφυλλιού» έχει κληθεί να αντιμετωπίσει 5 φορές τον αιώνιο αντίπαλο των «πράσινων». Απ’ αυτές μόνο στη μία φυσικά ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στο ματς του πρώτου γύρου που το «τριφύλλι» ηττήθηκε 1-0. Άλλες δύο φορές ήταν στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, το διάστημα που προπονούσε τον ΠΑΟΚ. Ως τεχνικός του «δικέφαλου» (σεζόν 2011-12) είχε ηττηθεί δύο φορές. 2-1 στο Φάληρο και 2-0 στην Τούμπα.

Ο 67χρονος αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό και στους ομίλους του Champions League! Ως τεχνικός της Σταντάρ Λιέγης. Τότε είχε ηττηθεί 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και νίκησε 2-0 στη Λιέγη (σεζόν 2009-10). Κατά συνέπεια ο Μπόλονι ψάχνει την πρώτη του νίκη με τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς απ’ την άλλη, έχει αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό 7 φορές συνολικά. Όλες ενώ είναι τεχνικός του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος είναι… άχαστος! Μετρώντας 4 νίκες και 3 ισοπαλίες κόντρα στο «τριφύλλι».

Τη σεζόν 2018-19 το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1 στο Φάληρο και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ήταν μπροστά στο σκορ 1-0 στο ΟΑΚΑ, υπήρξε η διακοπή και τελικά το ματς κρίθηκε στα χαρτιά με σκορ 0-3.

Την περασμένη σεζόν, το ματς στο ΟΑΚΑ έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ στο Φάληρο οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0. Στα play offs το πρώτο ματς έγινε στην έδρα των Πρωταθλητών όπου και νίκησαν 3-0 (η μεγαλύτερη νίκη του Μαρτίνς), ενώ το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή και χωρίς γκολ (0-0). Τέλος, τη φετινή σεζόν ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε μια ακόμη νίκη επικρατώντας 1-0 στο ντέρμπι του πρώτου γύρου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Μήδεια»: Επέλαση του χιονιά στη μισή Ελλάδα - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες