ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Θοδωρής Ζαγοράκης: Πρώτο μέλημα η Εθνική!

Θοδωρής Ζαγοράκης: Πρώτο μέλημα η Εθνική!

Ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ μπορεί και ξέρει πως θα διορθώσει τα κακώς κείμενα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα!

Η πόλωση που υπάρχει γύρω απ’ το Ελληνικό Πρωτάθλημα, είναι τεράστια. Οι διαφωνίες και οι διαφορές των συλλόγων, έχουν στρέψει πάνω τους το ενδιαφέρον. Σε σημείο που να μη μένει τίποτα εκτός αυτής της… μάχης! Παρασύροντας ακόμη και την Εθνική ομάδα!

Προπονητές «χρεώνονταν» σε παρατάξεις και κατά συνέπεια συλλόγους. Παίκτες αντιδρούσαν με αποτέλεσμα να «χρεώνονται» σε παρατάξεις και κατά συνέπεια σε συλλόγους. Μια κατάσταση «άρρωστη» για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, η οποία σαφώς έχει συνέπειες.

Η κάθε επιτυχία κάνει συγκεκριμένες πλευρές να… στεναχωριούνται. Η αποτυχία κάνει την άλλη πλευρά (όποια κι αν είναι αυτή) να προσπαθεί να «κουκουλώσει» το αυτονόητο. Στη μέση όλων αυτών, οι διεθνείς και ο ομοσπονδιακός τεχνικός!

Είναι απόλυτα λογικό να επηρεάζεται άμεσα μέσω αυτής της πόλωσης η Εθνική ομάδα. Με την τοξικότητα των κρίσεων και των επικρίσεων κάθε ζητήματος που αφορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Από τις κλήσεις, από τα ματς που παρακολουθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, από τα γήπεδα που χρησιμοποιούνται ως έδρα, τα πάντα!

Όσο κι αν το φως της προβολής πέφτει πάνω στη Super League, πάνω στα θέματα που αφορούν τη διαιτησία και συνολικά ζητήματα που μοιάζουν με… μπραντ ντε φερ των συλλόγων, βασική προτεραιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη μετά τις εκλογές της ΕΠΟ που θα του δώσουν το προεδρικό χρίσμα, επιβάλλεται να είναι η Εθνική ομάδα!

Πρώτα και πάνω απ’ όλα να… καθαρίσει όλη αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Γιατί είναι ακριβώς ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα απ’ όλους πόσο επηρεάζει. Ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004, ήταν διεθνής και πριν τις χρυσές μέρες εκείνες. Ήταν εκεί στις δύσκολες εποχές που η Εθνική ήταν στην ανυποληψία και βυθισμένη μέσα στις διαφορές των ομάδων.

Έζησε το πώς άλλαξε η κατάσταση επί ημερών Ότο Ρεχάγκελ, τι έγινε για να επέλθει η… υγεία και να κλειστεί μέσα σε μια «φούσκα» προστασίας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα, που έχει πολλά παρακλάδια. Σαφώς και το να ηρεμήσει το κλίμα και να μειωθεί αυτή η πόλωση ανάμεσα στους συλλόγους, είναι θέμα ζωτικής σημασίας. Αλλά η Εθνική ομάδα συνεχίζει να βρίσκεται στη μέση όλων των… πυρών και ο άνθρωπος που σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό της Λισαβόνας, φορώντας πλέον σακάκι και γραβάτα, είναι ίσως η τελευταία ελπίδα για να… γαντζωθεί πάνω του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα και να βρει ξανά το σωστό δρόμο!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.512 νέες μολύνσεις, 545 διασωληνωμένοι και 52 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ