ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πόλεμος» για τη ρατσιτσική επίθεση: «Δεν τον είπα γαμ... αράπη» - Σκληρή απάντηση από Βαλένθια

Κάντιθ Βαλένθια LaLiga Ρατσιστική επίθεση
cadenaser.com

LaLiga: Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ισπανία μετά τις κατηγορίες του Μουκτάρ Ντιακαμπί της Βαλένθια ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Χουάν Κάλα.

Ο Γάλλος παίκτης των «νυχτερίδων» αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο στο 30ο λεπτό του αγώνα με την Κάντιθ, υποστηρίζοντας ότι ο αντίπαλος του τον αποκάλεσε «γαμ... αράπη».

Ο Κάλα πήρε για πρώτη φορά θέση μετά το συμβάν κι αρνήθηκε ότι έκανε ρατσιστική επίθεση κι υπογράμμισε ότι αν κάποιος συμπαίκτης του επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Ντιακαμπί τότε θα σταματήσει το ποδόσφαιρο.

«Εγώ του είπα μόνο 'άφησε με ήσυχο' και αυτός λέει ότι τον αποκάλεσα ΄γαμ@@@@@ αράπη'. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι ξεκάθαρο. Και όσα λέγονται από τότε είναι ψέματα. Αν βρεθεί ένας συμπαίκτης μου να επιβεβαιώσει τον Ντιακαμπί εγώ θα πω συγγνώμη και θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Βιώνω ένα λιντσάρισμα από τα ΜΜΕ», είπε αρχικά και συνέχισε...

«Υπάρχουν δύο θύματα: ένας παίκτης, ο οποίος κατηγορείται και ένας άλλος, ο οποίος πιστεύει ότι ήταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Αν μας είχαν αφήσει να μιλήσουμε εκείνη τη στιγμή στον διαιτητή, το θέμα θα είχε λυθεί και δεν θα γινόταν τσίρκο. Δεν ξέρω τι σκοπό έχει ο Ντιακαμπί. Προσπάθησα να του εξηγήσω τι είπα. Μετά είδα τους παίκτες της Βαλένθια να μιλούν και τελικά να φεύγουν από το γήπεδο. Είμαι δώδεκα χρόνια επαγγελματίας και έχω συνυπάρξει με Αφρικανούς, Κινέζους, Λατινοαμερικάνους...».

«Έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αποδεχθεί το λάθος του»

Τα όσα είπε ο Κάλα έκαναν έξαλλους τους ανθρώπους της Βαλένθια, η οποία εξέδωσε επιθετική ανακοίνωση, μέσω της οποία τονίζει ότι ο άλλοτε παίκτης της ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να απολογηθεί.

«Η Βαλένθια είναι απογοητευμένη από τις δηλώσεις του παίκτη της Κάντιθ, Χουάν Κάλα, την Τρίτη, μέσω των οποίων 48 ώρες αργότερα, αρνήθηκε ότι επιτέθηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Μουκτάρ Ντιακαμπί κατά τη διάρκεια του αγώνα της La Liga που έγινε την περασμένη Κυριακή.

Ο Κάλα έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να αποδεχθεί το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη από τον παίκτη που έχει προσβάλλει. Αντί να το κάνει αυτό, επιτέθηκε τόσο στον Ντιακαμπί, όσο και σε άλλα μέλη της Βαλένθια.

Η Βαλένθια θέλει να επαναλάβει ότι πιστεύει ότι τον παίκτη της και θα τον υποστηρίξει πλήρως. Μετά τις απειλές που διατύπωσε ο Κάλα στη συνέντευξη τύπου του την Τρίτη, 6 Απριλίου, ο Σύλλογος, ο πρόεδρος Ανίλ Μερτί και ο ίδιος ο Μουκτάρ Ντιακαμπί παραμένουν σταθεροί στην πεποίθηση ότι θα παλέψουν μέχρι το τέλος, όπου είναι απαραίτητο, για το ζήτημα του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας . Η Βαλένθια δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για βελτίωση στο πρωτόκολλο και στη μάχη κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φονικό Μακρινίτσα: «Βοήθεια, σώστε με! Ήρθε να μας σκοτώσει» - Θρήνος για τον Γιώργο και την Κων/να