ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Σάλος για την επιλογή Τσιάρτα - Η οργισμένη αντίδραση των οπαδών της «Ένωσης»

ΑΕΚ: Σάλος για την επιλογή Τσιάρτα - Η οργισμένη αντίδραση των οπαδών της «Ένωσης»

Δεν ήχησε καλά στους οπαδούς της ΑΕΚ η πρόσληψη του Βασίλη Τσιάρτα ως τεχνικού της Ομάδας Β' της «Ένωσης».

Το μεσημέρι της Τρίτης (13/07) η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βασίλη Τσιάρτα στην τεχνική ηγεσία της Ομάδας Β', ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου καθώς ο βετεράνος άσος θεωρείται persona non grata για τους οπαδούς της «Ένωσης».

Η απόφαση αυτή που πήρε η διοίκηση της ΑΕΚ έφερε στα... χαρακώματα οπαδούς και στελέχη, με τους μεν πρώτους να μη δέχονται τον διεθνή άσο για τις πολιτικές του απόψεις, με του δε δεύτερους να τονίζουν πως το ποδόσφαιρο είναι άλλο πράγμα από τα πολιτικά.

Οι οπαδοί της ΑΕΚ δεν έκρυψαν ποτέ πως στηρίζουν πολιτικά την αριστερή ιδεολογία με τον Βασίλη Τσιάρτα να ανήκει στο ακριβώς αντίθετο «στρατόπεδο» δηλωμένα, κάτι που έφερε αντιδράσεις με το «καλημέρα».

Από νωρίς στο Twitter το hashtag #Τσιαρτας είναι στα πιο δημοφιλή με φιλάθλους της ομάδας να εκφράζουν την ξεκάθαρη αντίθεσή τους στην πρόσληψή του, ενώ το πιο ηχηρό μήνυμα έρχεται από τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας.

Χαρακτηριστικό της αντίδρασης είναι τα μηνύματα των οπαδών της ΑΕΚ στο twitter, το οποίο κατακλύστηκε από σχόλια κατά του πρώην άσου της Σεβίλλης:

Τα... φάουλ του Τσιάρτα

Και αν ο Βασίλης Τσιάρτας έμεινε στην ιστορία για τα «φαρμακερά» χτυπήματα φάουλ του, τα οποία έστελναν την μπάλα συστημένη για... ανάπαυση στα αντίπαλα δίχτυα, στη συνέχεια κατάφερε να τραβήξει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας για τους λάθος λόγους.

Συχνά-πυκνά, μέσα από τα social media o «Mr.10» της ΑΕΚ εκφράζεται τουλάχιστον ακραία σχετικά με θέματα της επικαιρότητας, προκαλώντας αντιδράσεις.

Οργή από την Original: «Είμαστε ενάντια στην πρόσληψη αυτού του σκουπιδιού»

Την ίδια ώρα, «οργή λαού» στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΚ για την πρόσληψη του Τσιάρτα ως προπονητή της ΑΕΚ Β’ , με τα social media να βράζουν και την Original 21 να βγάζει πολύ σκληρή ανακοίνωση.

Η Original 21 με ανακοίνωσή της αποκαλεί τον Βασίλη Τσιάρτα «σκουπίδι», εναντιώνεται στην συνεργασία του με την ΑΕΚ, σημειώνει ότι «ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη» και δηλώνει ότι «τέτοιες κινήσεις το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να αλλοτριώσουν το DNA της ομάδας μας και να στιγματίσουν με λεκέ την ιστορία μας που με τόσο κόπο ο λαός της - ως θεματοφύλακας - ,κρατάει ψηλά σαν τα ύψιστα ιδανικά και πιστεύω Της».