ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιονέλ Μέσι: Σάλος στην Μπαρτσελόνα, τον αποκαλούσαν «αρουραίο»

Λιονέλ Μέσι
AP Photo/Joan Monfort

Λιονέλ Μέσι: Σάλος στην Ισπανία, καθώς διέρρευσαν διάλογοι αξιωματούχων της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι τον αποκαλούν «αρουραίο των υπονόμων» και «νάνο με ορμόνες».

Οι συζητήσεις των μελών της πρώην διοίκησης έγιναν στο WhatsApp κι εξασφάλισε το «El Periodico».

Σε αυτές υπήρχαν φραστικές επιθέσεις κατά του Λιονέλ Μέσι, αλλά και των Ζεράρ Πικέ και Σέρχιο Μπούσκετς. Ο (τότε) πρόεδρος, Τζόσεφ Μαρία Μπαρτομέου συμφωνούσε σε μέρος αυτών. Πρωταγωνιστής ήταν ο πρώην επικεφαλής του νομικού τμήματος, Ρομάν Γκόμεθ Πόντι κι αφορμή των εμετικών σχολίων ήταν η διαρροή του συμβολαίου του Μέσι στην «El Mundo». Ήταν κάτι που είχε ενοχλήσει πολύ τη διοίκηση.

«Μπάρτο, πραγματικά, δεν μπορείς να είσαι τόσο καλός άνθρωπος με αυτόν τον αρουραίο του υπονόμου. Ο σύλλογος του έδωσε τα πάντα κι εκείνος αφιερώθηκε στο να εγκαθιδρύσει μια δικτατορία από υπογραφές, μεταγραφές, ανανεώσεις, σπόνσορες μόνο γι' αυτόν κλπ. Ποτέ δεν θα μπορέσω να το κάνω, αλλά ο Πίντο, η ανανέωση του Λουίς Σουάρες κι αυτή του Τζόρντι Άλμπα, η προμήθεια από την ανανέωση του Ανσού Φατί (με ατζέντη τον Ροντρίγκο Μέσι;) μήπως πρέπει να προστεθούν στο συμβόλαιό του; Και πάνω απ' όλα, οι εκβιασμοί και η αγένεια που ο σύλλογος και όσοι δουλεύουμε στην Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζουμε από αυτόν τον νάνο με ορμόνες, που οφείλει τη ζωή του στην Μπαρτσελόνα. Αλλά όταν τα πράγματα πηγαίνουν στραβά (βλ. πανδημία), λαμβάνεις το μυθικό μήνυμα στο WhatsApp: "Πρόεδρε, μείωσε τους μισθούς των άλλων, αλλά μην αγγίξεις του Λουίς και το δικό μου". Ελπίζω να περπατάει ανάμεσα στην αδιαφορία του κόσμου, που είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να του συμβεί (ακόμα ένας προδότης για τα λεφτά)», έγραψε ο Πόντι.

Ο (τότε) CEO της Μπαρτσελόνα, Όσκαρ Γκράου συμφώνησε με τα παραπάνω, ενώ ο Μπαρτομέου, ανέφερε: «Συμφωνώ σε πολλά πράγματα, αλλά προηγείται η Μπαρτσελόνα και τέτοιου είδους δημοσιεύματα πληγώνουν την εικόνα του συλλόγου», και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «πολλές φορές ακούγαμε τον Λέο, αλλά όχι πάντα. Αυτό το συμβόλαιο ακόμα και χωρίς την πανδημία είναι απολύτως απαράδεκτο».

barcelona-1.jpg
Σάλος στην Ισπανία, καθώς διέρρευσαν διάλογοι αξιωματούχων της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι τον αποκαλούν «αρουραίο των υπονόμων» και «νάνο με ορμόνες».elperiodico.com

«Π… γιος ο Πικέ»

Στο στόχαστρο των αξιωματούχων της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν κι άλλοι παίκτες, με τον Πόντι να αποκαλεί «π… γιο» τον Ζεράρ Πικέ. Επίσης, ο νομικός εκπρόσωπος των «μπλαουγκράνα» έστειλε επιστολή στον Μπαρτομέου.

Η επιστολή δημοσιεύτηκε από το «El Periodico». Μεταξύ άλλων σε αυτή ανέφερε: «Υπό την ηγεσία σου, ο σύλλογος πρέπει να αντιμετωπίσει μαζική μείωση του μισθολογικού κόστους της πρώτης ομάδας και ειδικά ύστερα από την πρωτοφανή, αδιανόητη και αηδιαστική συμπεριφορά ενός τμήματος κακομαθημένων και αναίσθητων εκατομμυριούχων που αρνήθηκαν τη συμφωνία με το σύλλογο για ελάχιστα μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα, ανεξάρτητα από τα προβλήματα του κόσμου.

Αυτοί οι παίκτες δεν έχουν αγοραστική αξία και δεν μπορούν να μεταγραφούν (ο Μπουσκέτς μπορεί να αποτελέσει τέλειο παράδειγμα) πρέπει να τους αποδεσμεύσουμε με ελάχιστη αποζημίωση και να ξεχάσουμε ότι πέρασαν από το σύλλογο και δεν τον υποστήριξαν».

barcelona-2.jpg
Στο στόχαστρο των αξιωματούχων της Μπαρτσελόνα βρέθηκαν κι άλλοι παίκτες, με τον Πόντι να αποκαλεί «π… γιο» τον Ζεράρ Πικέ.elperiodico.com

Σχετικές ειδήσεις