ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σκάνδαλο στην Ισπανία: Έρευνες για «στημένο» αγώνα – Όσα αναφέρει η LaLiga

LaLiga
AP Photo/Joan Monfort

Ισπανία: Έρευνα για φερόμενο ως «στημένο» αγώνα ξεκίνησε δικαστήριο της χώρας, όπως γνωστοποίησε η LaLiga.

Η έρευνα αφορά στην αναμέτρηση του Copa del Rey του 2021, ανάμεσα στην Ουρακάν Μελίγια και τη Λεβάντε. Σε αυτή η ομάδα της Βαλένθια είχε επικρατήσει 8-0 της πρώτης, η οποία αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία.

Η LaLiga γνωστοποίησε, μέσω ανακοίνωσης της, ότι είχε υποβάλει επίσημη καταγγελία στο Εθνικό Αστυνομικό Κέντρο για την Ακεραιότητα και τα Τυχερά Παιχνίδια (CENPIDA) μετά από μια ανώνυμη πληροφορία.

Το περιφερειακό δικαστήριο της Μελίγια ξεκίνησε έρευνα και ήδη έξι άτομα, ανάμεσα τους κι ένας πρώην ποδοσφαιριστής της Ουρακάν, παρουσιάστηκαν ενώπιον των Αρχών. Επίσης, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός άλλου πρώην παίκτη της Μελίγια, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε «στησίματα» αγώνων.

Η Ουρακάν Μελίγια σε ανακοίνωση της, ανέφερε ότι: «Ο σύλλογος υπερασπιζόταν πάντα το δίκαιο και καθαρό παιχνίδι και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να καταπολεμήσει την απάτη», ανέφερε η ανακοίνωση της ισπανικής ομάδας, συμπληρώνοντας πως: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι εάν εμπλέκεται κάποιο ενεργό μέλος του συλλόγου, προκειμένου να ληφθούν άμεσα πειθαρχικά και δικαστικά μέτρα».

Η ισπανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (RFEF), από την πλευρά της, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα, όπως ανέφερε το Reuters.