ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Ο Σέρχιο Ράμος είπε «αντίο» στην εθνική με… σπόντες

Σέρχο Ράμος Ισπανία
AP Photo/Manu Fernandez

Ισπανία: Ο Σέρχιο Ράμος ανακοίνωσε την απόσυρση του από την εθνική ομάδα της χώρας του, αφήνοντας αιχμές για τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Λουίς ντε λα Φουέντε.

Ο έμπειρος αμυντικός έπαιξε σε 180 αγώνες με τους «φούριας ρόχας» από το 2005 έως το 2021.

Ο Ράμος, βέβαια, έμεινε εκτός τόσο από το Euro 2020, όσο κι από το Μουντιάλ 2022. Η τελευταία του εμφάνιση με την εθνική Ισπανία ήταν στις 31 Μαρτίου 2021 στον αγώνα με το Κοσόβο.

Με ανάρτηση του στα social media, ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν γνωστοποίησε την απόφαση του να σταματήσει από τη εθνική, πετώντας παράλληλα… σπόντες για τον ομοσπονδιακό προπονητή, Λουίς ντε λα Φουέντε.

Στα 16 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των «φούριας ρόχας», μέτρησε 180 ματς και 23 γκολ κι αποτέλεσε μέλος της «χρυσής» γενιάς των Ισπανών, κατακτώντας ένα Μουντιάλ (2010) και δύο Euro (2008, 2012).

Η ανάρτηση του Σέρχιο Ράμος

«Έφτασε η ώρα, η ώρα να αποχαιρετήσω την εθνική ομάδα. Αυτό το πρωί δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον προπονητή που με ενημέρωσε ότι δεν με υπολογίζει και ούτε πρόκειται, ανεξάρτητα από το επίπεδο που θα βρίσκομαι και στη συνέχεια της ποδοσφαιρικής μου καριέρας.

Με βαριά καρδιά είναι το τέλος της διαδρομής που ήλπιζα πως θα επεκτεινόταν ακόμα περισσότερο και που θα τελείωνε με μια καλύτερη γεύση, αντάξια με τις επιτυχίες που καταφέραμε στη δική μας ρόχα.

Ειλικρινά πιστεύω ότι ότι αυτό το ταξίδι θα έπρεπε να τελειώσει με δική μου απόφαση ή επειδή οι εμφανίσεις μου δεν ήταν σε επίπεδο αντάξιο της εθνικής.

Όχι εξαιτίας της ηλικίας μου ή άλλων λόγων, τους οποίους μπορεί να μην άκουσα ποτέ απευθείας, αλλά σίγουρα τους ένιωσα. Επειδή η ηλικία από μόνη της δεν είναι αρετή ή φθορά. Είναι απλά ένας αριθμός που δεν σχετίζεται απαραίτητα με την απόδοση ή την ικανότητα.

Θαυμάζω και ζηλεύω ποδοσφαιριστές όπως ο Μόντριτς, ο Μέσι και ο Πέπε. Είναι η επιτομή της παράδοσης, των αξιών, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς δεν θα είναι έτσι και για μένα επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα δίκαιο και το ποδόσφαιρο δεν είναι ποτέ μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτώ.

Φεύγω με αξέχαστες αναμνήσεις, όλους τους τίτλους για τους οποίους παλέψαμε και γιορτάσαμε μαζί και την τεράστια υπερηφάνια που νιώθω ως ο Ισπανός διεθνής όλων των εποχών με τις περισσότερες συμμετοχές.

Αυτό το σήμα, αυτή η φανέλα και αυτοί οι οπαδοί, όλοι εσείς, με έχουν κάνει χαρούμενο. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω τη χώρα μου με το πάθος κάποιου που είναι αρκετά τυχερός να την έχει εκπροσωπήσει με υπερηφάνεια 180 φορές. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους εσάς που πιστέψατε σε εμένα».