ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League Playouts: Ο «θάνατός» σου, η «ζωή» μου

Super League Playouts: Ο «θάνατός» σου, η «ζωή» μου

Super League: «Τελικός» παραμονής ανάμεσα σε Λεβαδειακό και Ιωνικό – Πάση θυσία νίκη ψάχνουν Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τέσσερις… στροφές απέμειναν για το τέλος και του δεύτερου πρωταθλήματος που είναι σε εξέλιξη. Το μεγάλο ενδιαφέρον είναι στα Playoffs και στη «μάχη» για τον Πρωταθλητή, αλλά ο πραγματικός… πόλεμος «ζωής» ή «θανάτου», είναι στα Playouts. Τέσσερις ομάδες προσπαθούν να μαζέψουν βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ και μια πέμπτη δεν αισθάνεται ιδιαίτερα άνετη.

Η 4η αγωνιστική θεωρείται κομβική, επειδή τα ματς μειώνονται και η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει. Οπότε όποιος πάρει… κεφάλι, θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα στις τελευταίες αναμετρήσεις. Το πόσο σοβαρεύει το πράγμα, φαίνεται κι απ’ την απόφαση της λίγκας να διεξαχθούν τα ματς από αυτή την αγωνιστική την ίδια ώρα.

Στις 19:15 θα αρχίσουν τέσσερις αναμετρήσεις. Αυτή που ξεχωρίζει είναι δίχως άλλο ο… τελικός της Λιβαδειάς. Εκεί ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τον Ιωνικό. Οι Νικαιώτες έχουν 24 βαθμούς και είναι στο +2 απ’ την ομάδα της Βοιωτίας που με 22 είναι τελευταία. Αν υπάρξει νικητής, αυτόματα θα είναι πάνω απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε ματς «εξάποντο», καθώς πέρα απ’ το πλεονέκτημα στο νικητή, στερεί τους βαθμούς απ’ τον ηττημένο.

Μονόπλευρο ενδιαφέρον, αλλά τεράστιο «πρέπει» νίκης για τους γηπεδούχους, έχουν οι αναμετρήσεις στα Γιάννινα και στη Λαμία. Στους «Ζωσιμάδες» ο ΠΑΣ φιλοξενεί τον Παναιτωλικό. Οι φιλοξενούμενοι στο ντέρμπι της δυτικής Ελλάδας είναι αδιάφοροι ουσιαστικά, αλλά θέλουν μια καλή εμφάνιση μετά από καιρό. Η ομάδα των Ιωαννίνων με 24 βαθμούς είναι για τα καλά μέσα στο πρόβλημα και απώλεια θα μοιάζει με «μαχαιριά».

Η Λαμία απ’ την άλλη, υποδέχεται τον επίσης αδιάφορο Ατρόμητο. Με τον αστερίσκο όμως πως η ομάδα του Περιστερίου δε «χαρίστηκε» και δεν έδειξε αδιάφορη σε καμία αναμέτρηση μέχρι τώρα. Νικώντας τον Ιωνικό και παίρνοντας ισοπαλία με Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα, ομάδες που επίσης «καίγονταν». Σε κάθε περίπτωση, η Λαμία της προτελευταίας θέσης, δεν μπορεί ούτε να σκέφτεται πως δε θα νικήσει αυτό το ματς. Διαφορετικά θα «ψαλιδίσει» σημαντικά τις ελπίδες παραμονής της.

Το πιο αδιάφορο ματς, μοιάζει αυτό της Κρήτης. Ο ΟΦΗ φιλοξενεί τον Αστέρας Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι είναι δεδομένα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ενώ οι Αρκάδες στους 28 βαθμούς και στο +5 απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού, αγχώνονται πως σε ενδεχόμενη νέα απώλεια ίσως μπλεχτούν σε περιπέτειες. Παρότι αυτό φαντάζει δύσκολο.

Η 4η αγωνιστική των Playouts:

Σάββατο 22 Απριλίου

Ώρα έναρξης 19:15

Λεβαδειακός-Ιωνικός
ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός
Λαμία-Ατρόμητος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Ατρόμητος 34
ΟΦΗ 33
Παναιτωλικός 29
Αστέρας Τρίπολης 28
ΠΑΣ Γιάννινα 24
Ιωνικός 24
Λαμία 23
Λεβαδειακός 22