ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλεϊ Γυναικών: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, μεγάλο «διπλό» η ΑΕΚ

Βόλεϊ Γυναικών: Στον τελικό ο Ολυμπιακός, μεγάλο «διπλό» η ΑΕΚ

Βόλεϊ Γυναικών: Ο Ολυμπιακός νίκησε δεύτερη φορά τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό – Η ΑΕΚ επικράτησε στην έδρα του Παναθηναϊκού και όλα θα κριθούν στην έδρα της.

Με την πλάτη στον τοίχο πήγε η ΑΕΚ στο κλειστό του Αγίου Θωμά, για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινες» με νίκη θα προκρίνονταν στον τελικό, αλλά η Ένωση κράτησε την τελευταία λέξη για εκείνη. Έκανε σπουδαία εμφάνιση και νίκησε 3-1 σετ, «απαντώντας» στο break του «τριφυλλιού». Έτσι η πρόκριση θα κριθεί σε τρίτο ματς στη δική της έδρα στον αγώνα της 26ης Απριλίου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το πρώτο σετ 27-25, με την ΑΕΚ να βρίσκει σθένος και να ισοφαρίζει σε 1-1 με 24-26. Η Ένωση στις λεπτομέρειες ήταν ανώτερη και επικράτησε στα δύο επόμενα σετ με 23-25, κάτι που δείχνει πόσο μεγάλο ντέρμπι ήταν το ματς. Κανένα σετ δεν κρίθηκε σε διαφορά άνω των 2 πόντων.

Πάντως ήδη έγινε γνωστός ο πρώτος φιναλίστ του φετινού πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός που είχε κάνει το break στην έδρα του ΠΑΟΚ, επικράτησε 3-0 στο «Μελίνα Μερκούρη» και προκρίθηκε. Οι «ερυθρόλευκες» ήταν ανώτερες και δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Πήραν το πρώτο σετ με 25-20 κι έχοντας την ψυχολογία αλλά και τη φόρμα απέναντι στον ΠΑΟΚ, ακολούθησε το 25-23 και το 25-22 στα δύο επόμενα για το 3-0. Έτσι ο πρωτοπόρος «δικέφαλος» στην κανονική διάρκεια της σεζόν, έμεινε εκτός τελικού και η ομάδα του Πειραιά περιμένει να μάθει αντίπαλο.