ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Τα τρελά χρήματα που κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι με την κατάκτηση του τροπαίου

Champions League: Τα τρελά χρήματα που κέρδισε η Μάντσεστερ Σίτι με την κατάκτηση του τροπαίου

Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε το Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της και έβαλε στα ταμεία της ένα τρομερό χρηματικό ποσό.

H Μάντσεστερ Σίτι έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια τα τελευταία χρόνια έχοντας ως στόχο της κατάκτηση του Champions League και τα κατάφερε επικρατώντας με 1-0 της Ίντερ σε έναν τελικό που έσπασαν καρδιές μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Από αυτή την πορεία της στη διοργάνωση μάλιστα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έβαλε στα ταμεία της ένα συνολικό ποσό που φτάνει τα 130.000.000 ευρώ!

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις προκρίσεις, αλλά και από τα αποτελέσματα που είχε τόσο στους ομίλους όσο και στις φάσεις των νοκ άουτ.

Την ίδια στιγμή η Ίντερ με την πορεία της μέχρι τον τελικό εισέπραξε συνολικά 105.000.000 ευρώ.

Παράλληλα, η Μάντσεστερ Σίτι με αυτή την επιτυχία της θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη στο Super Cup που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και το Γεώργιος Καραϊσκάκης στις 16 Αυγούστου.

Αστέρες όπως ο Χάαλαντ και ο Ντε Μπρόινε θα έρθουν στη χώρα μας για να τους δούμε από κοντά και θα πατήσουν το χορτάρι του φαληρικού γηπέδου, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να συγκεντρώνει επίσης τα φώτα πάνω του.

Αντίπαλος των πολιτών θα είναι η Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας κατέκτησε το Europa League στον τελικό με την Ρόμα και θα συμμετάσχει για 7η φορά στο Super Cup της UEFA.