ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Λιονέλ Μέσι: Άφησε τα εκατομμύρια της Σαουδικής Αραβίας και θα τα βγάλει στις ΗΠΑ!

Λιονέλ Μέσι: Άφησε τα εκατομμύρια της Σαουδικής Αραβίας και θα τα βγάλει στις ΗΠΑ!

Τα 500 εκ. ευρώ που έδιναν οι Σαουδάραβες στον Λιονέλ Μέσι δεν τον έπεισαν, πήγε στις ΗΠΑ και τελικά δε θα βγει χαμένος – Αλλάζει την ιστορία του ποδοσφαίρου στην Αμερική.

Το φαινόμενο Λιονέλ Μέσι, έχει σκεπάσει τα πάντα στις ΗΠΑ! Η χώρα που φημίζεται για την… αδιαφορία της για το ποδόσφαιρο, αλλάζει άρδην λόγω του βραχύσωμου Αργεντινού. Στα 36 του χρόνια μοιάζει ικανός να διαφοροποιήσει τα δεδομένα, ανοίγοντας μια τεράστια αγορά για το ποδόσφαιρο. Στοιχείο που από μόνο του αποτελεί τεράστιο κέρδος για το άθλημα.

Ο Μέσι είχε τεράστια πρόταση απ’ τη Σαουδική Αραβία, με συμβόλαιο άνω των 500 εκ. ευρώ. «Τρελά» λεφτά τα οποία δεν τον συγκίνησαν, σε σημείο να μην τα συζητήσει καν. Η πρόταση απ’ την Ίντερ Μαϊάμι ήταν ιδανική γι’ αυτόν. Να ζήσει στην πόλη της Φλόριντα όπου ήδη είχε σπίτι και φυσικά να ασχοληθεί περισσότερο με την οικογένειά του, έχοντας πιο ήρεμους ρυθμούς ποδοσφαιρικά.

Έστω κι από τύχη, η κίνησή του αποδεικνύεται σοφή. Συν τοις άλλοις, μπορεί να μην έχει και οικονομική χασούρα επειδή άφησε τον πακτωλό εκατομμυρίων της Σαουδικής Αραβίας.

Το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Ίντερ Μαϊάμι είναι πολύ μικρότερο συγκριτικά με όσα του έδιναν οι Άραβες. Αλλά μαζί έχει πάρει μετοχές της Apple (μεγάλη χορηγός της Ίντερ Μαϊάμι) και έχει κάνει άνοιγμα στην αγορά του θεάματος, των χορηγιών και του εύκολου κέρδους. Τις ΗΠΑ.

Η προβολή του έχει εκτοξευτεί θυμίζοντας αστέρα του Χόλιγουντ. Σε τέτοιο σημείο που ο ποδοσφαιρικός πλανήτης όχι απλά δεν τον ξέχασε, αλλά «αναθερμάνθηκε» η λατρεία του προς αυτόν. Η πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά τον Μέσι, έχει γίνει ακόμη ευκολότερη. Ο τρόπος που διαφημίζεται κάθε του κίνηση, είναι ακόμη καλύτερος απ’ τις μέρες που μεγαλουργούσε στην Ευρώπη. Στοιχεία τα οποία δεν θα είχε σε καμία περίπτωση στην Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα, οι δεκάδες celebrities που σπεύδουν να έχουν διάδραση μαζί του, αυξάνουν κατακόρυφα την προβολή του Μέσι και κρατούν στα ύψη το πόσο δημοφιλής είναι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός πως οι προβολές στα social media του πρώτου γκολ που έβαλε με την Ίντερ Μαϊάμι, ήταν απίστευτα περισσότερες απ’ τις προβολές των επίσημων videos του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Champions League. Δηλαδή των κορυφαίων ποδοσφαιρικών θεαμάτων του πλανήτη.

Εμπορικά, χορηγικά, ο Μέσι στη δύση της καριέρας του, επιλέγοντας την ηρεμία και την οικογενειακή ζωή, όχι απλά δε θα χάσει χρήματα αλλά θα αυξήσει και τα έσοδά του. Η προβολή κάθε τους κίνησης γίνεται με την τελευταία λέξη τεχνολογίας σε κάθε επίπεδο, ενώ οι δημόσιες σχέσεις της Ίντερ Μαϊάμι τον κρατούν διαρκώς στον… αφρό του ενδιαφέροντος παγκοσμίως. Η φιλοξενία και οι προσκλήσεις κάθε δημιουργού περιεχομένου που αφορά το ποδόσφαιρο, γίνεται μαζικά από την ομάδα των ΗΠΑ. Επειδή κι εκείνη ξέρει πως η αξία της εκτοξεύτηκε λόγω του Μέσι.

Έτσι, χωρίς καν να ξέρει κι ο ίδιος τι θα ακολουθήσει, η ικανότητα διαχείρισης και εκμετάλλευσης των θεαμάτων στις ΗΠΑ, κάνει τον Λιονέλ Μέσι να γίνεται… μηχανή παραγωγής χρημάτων. Για τον ίδιο και για τους γύρω του.