ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Σε επιφυλακή και ανησυχία παρά την απαγόρευση μετακινήσεων

Champions League: Σε επιφυλακή και ανησυχία παρά την απαγόρευση μετακινήσεων

Τα ματς της ΑΕΚ με τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ παρά την μη παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών στις εξέδρες, δεν εφησυχάζουν τις αρχές.

Μόλις έγινε γνωστό πως οριστικά η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ και ο Παναθηναϊκός τη Μαρσέιγ για τον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, σήμανε συναγερμός στις αρχές. Τόσο στην UEFA, όσο και εντός της χώρας, ειδικά απ’ τη στιγμή που την ίδια εβδομάδα είναι προγραμματισμένα τα ματς πρώτα στην «OPAP Arenα» και εν συνεχεία στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

Την Τρίτη 8 του μήνα η Ένωση θα υποδεχτεί τους Κροάτες και μία μέρα μετά οι «πράσινοι» τους Γάλλους. Η κινητοποίηση των πάντων, έφερε την άμεση απόφαση για μη μετακίνηση οπαδών. Κάτι που έπρεπε να γίνει απ’ την UEFA, η οποία γνώριζε φυσικά την υψηλή επικινδυνότητα των αναμετρήσεων, αλλά και τις ελληνικές αρχές. Έπρεπε να είναι συντονισμένη προσπάθεια, διότι αν δεν συμφωνούσε έστω μία πλευρά και η UEFA δεν άναβε… κόκκινο, τότε θα ήταν υποχρεωτική η παρουσία φιλοξενούμενων οπαδών. Κάτι που κανείς δεν γνωρίζει που θα οδηγούσε.

Ακόμη και με τη μη μετακίνηση οπαδών για να βρίσκονται στις εξέδρες πάντως, δεν έχει επέλθει εφησυχασμός. Ο φόβος που υπάρχει είναι το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν γκρουπ φανατικών οπαδών της Μαρσέιγ ή της Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Αθήνα, παρότι δε θα έχουν δικαίωμα να βρεθούν στο γήπεδο. Η αδελφοποίηση των Κροατών με τους φίλους του Παναθηναϊκού και των Μασσαλών με αυτούς της ΑΕΚ, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία, πέρα απ’ την ίδια την κακή φήμη που έχουν οι ultras των δύο ξένων ομάδων. Εμπλεκόμενοι πολλές φορές σε σημαντικά επεισόδια ανά την Ευρώπη.

Η προσοχή λοιπόν για το επόμενο τριήμερο, είναι στραμμένη στους δρόμους κατά κύριο λόγο. Για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες «συναντήσεις» που θα δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα.