ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

FIFA: Πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ρουμπιάλες για το φιλί

FIFA: Πειθαρχική διαδικασία εναντίον του Ρουμπιάλες για το φιλί

Η FIFA γνωστοποίησε πως άρχισε πειθαρχική διαδικασία κατά του προέδρου της Ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, αναφορικά με το φιλί στην Ερμόσο.

Σάλος έχει προκληθεί στο ποδόσφαιρο, με το φιλί στο στόμα του Λουίς Ρουμπιάλες στην Χένι Ερμόσο. Κατά τη διάρκεια της απονομής μεταλλίων στην Ισπανία μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της χώρας της Ιβηρικής, προχώρησε σε αυτή την κίνηση.

Η FIFA με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως άρχισε πειθαρχική διαδικασία κατά του Ρουμπιάλες. Σε αυτή τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA ενημέρωσε τον κ. Λουίς Ρουμπιάλες, πρόεδρο της Ισπανικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου (RFEF), ότι έχει κινηθεί πειθαρχική διαδικασία εναντίον του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις 20 Αυγούστου 2023, στο τέλος του αγώνα της FIFA Γυναικών Τελικός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα γεγονότα μπορεί να αποτελούν παραβάσεις του άρθρου 13 παράγραφοι 1 και 2 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA».

Πρόκειται δηλαδή για περιπτώσεις που αφορούν προσβλητική συμπεριφορά παικτών και αξιωματούχων, ιδίως με παραβίαση των βασικών κανόνων αξιοπρεπούς συμπεριφοράς και συμπεριφορά με τρόπο που φέρνει το άθλημα σε ανυποληψία.

Οι κατηγορίες είναι σοβαρότατες για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Ισπανίας, με τον ίδιο αρχικά να χαρακτηρίζει «ηλίθιους» όσους τον επέκριναν, αλλά στη συνέχεια να ζητά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

Θυμίζουμε πως η Ερμόσο θα κινηθεί νομικά εναντίον του Ρουμπιάλες, τη στιγμή που η La Liga των γυναικών ζήτησε την απόλυσή του απ’ την Ομοσπονδία! Παράλληλα, πολιτικά στελέχη της Ισπανίας, αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου (μέχρι και ο ίδιος ο Κάρλο Αντσελότι), έχουν ταχθεί εναντίον του προέδρου της Ομοσπονδίας για την κίνησή του αυτή.