ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι Μπακς στις… υπηρεσίες του, κάνουν τα πάντα για να μην τον χάσουν!

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Οι Μπακς στις… υπηρεσίες του, κάνουν τα πάντα για να μην τον χάσουν!

Ο «Greek Freak» με την μπασκετική του πορεία και το σημείο που έχει φτάσει, είναι πλέον μεγαλύτερο μέγεθος απ’ την ομάδα στην οποία αγωνίζεται και αυτό δεν κρύβεται!

Είναι παιδί που δεν… έχουν πάρει τα μυαλά του αέρα. Παρά το μύθο που τον ακολουθεί παγκοσμίως, παρά τους δύο τίτλους MVP, τον τίτλο του πολυτιμότερου σε τελικούς του ΝΒΑ και φυσικά το δαχτυλίδι που κέρδισε με τους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πάψει να είναι απλά ένας σούπερ σταρ. Είναι το πρόσωπο του ΝΒΑ, όπως συνηθίζουν να λένε στις ΗΠΑ.

Ο «Greek Freak» κλείνει 10 χρόνια στο ΝΒΑ και στους Μιλογουόκι Μπακς. Ομάδα η οποία τον επέλεξε στο Draft, επένδυσε πάνω του. Γι’ αυτό και το «άγουρο» ψηλόλιγνο παιδί απ’ τα Σεπόλια της Αθήνας, βρέθηκε να είναι αυτή τη στιγμή ίσως ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη. Ή έστω μέσα στο top-3 σε όποια συζήτηση γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Από το συμβόλαιο του rookie, έφτασε στο max. Η συμφωνία που υπέγραψε και έχει ισχύ μέχρι το 2025, προβλέπει ετησίως κοντά στα 50.000.000 δολάρια. Κάτι που με τα επιτεύγματά του, αλλά και την προσφορά του ως πρόσωπο της ομάδας, το αξίζει και με το παραπάνω.

Το Μιλγουόκι κατά το παρελθόν είχε μεγάλους παίκτες. Μεταξύ αυτών ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Είχε μείνει για 6 χρόνια στο Ουισκόνσιν πριν μετακομίσει στους Λος Άντζελες Λέικερς. Σε μια εποχή λιγότερο επαγγελματική απ’ την τωρινή. Αντιλαμβάνεται ο καθένας, τον ρομαντισμό και το «δέσιμο» του Γιάννη με το Μιλγουόκι. Το οποίο όσο καλή ομάδα κι αν έχει κατά καιρούς, δεν θεωρείται από τους top προορισμούς στο ΝΒΑ. Μία απ’ τις «μικρότερες αγορές» όπως λένε στις ΗΠΑ, που θέλει κόπο για να κρατήσει πολλά χρόνια αστέρια. Ειδικά του βεληνεκούς του Γιάννη.

Ο Έλληνας σούπερ σταρ, πέρα απ’ το «δέσιμό» του με την πόλη και τον κόσμο της, απολαμβάνει τιμές… βασιλιά από κάθε άποψη. Προκειμένου οι Μπακς να τον έχουν χαρούμενο και να μην του μπαίνουν ιδέες αποχώρησης. Είτε μέσω κάποιου αιτήματος ανταλλαγής, είτε όταν ολοκληρωθεί η τρέχουσα συμφωνία του. Ο Αντετοκούνμπο ως free agent, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως θα είναι… ξερολούκουμο για όλο το ΝΒΑ και κυρίως τις μεγαλύτερες αγορές. Όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη και όχι μόνο.

Η παρουσία του Θανάση και του Άλεξ στο Μιλγουόκι, είναι μια απόδειξη. Τα αδέρφια του Γιάννη, βρήκαν με ευκολία ανοιχτή την πόρτα για να ικανοποιηθεί ο «Greek Freak». Γι’ αυτό οι Μπακς πάλεψαν να κρατήσουν τον Θανάση αυτό το καλοκαίρι, παρότι είχε την επιλογή της Νέας Υόρκης και όχι μόνο.

Οι ελληνικές βραδιές, η μπλε εμφάνιση με ελληνικές… πινελιές, η αγάπη προς την χώρα μας που εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία μέσω social media, είναι ακόμη μια απόδειξη του Μιλγουόκι για το τι σημαίνει γι’ αυτούς ο Γιάννης. Και του πόσο «παλεύουν» να τον έχουν χαρούμενο.

Τα τελευταία καλοκαίρια, στέλνουν προπονητές και αθλητές της ομάδας στην Ελλάδα. Για να δουλεύουν με τον Γιάννη κατά τη διάρκεια των διακοπών του! Στην Εθνική ομάδα η πίεση που ασκούν είναι μικρότερη από άλλες ομάδες του ΝΒΑ σε ευρωπαίους. Κάθε κίνηση των Μπακς, έχει στόχευση: Να είναι ο Γιάννης χαρούμενος για να μην του μπαίνουν σκέψεις αποχώρησης.

Μην αισθανθεί ποτέ κορεσμένος στη… λίμνη του Ουισκόνσιν, επειδή κακά τα ψέματα είναι μικρή για τα δεδομένα του. Κάθε ομάδα του ΝΒΑ, θα μπορούσε να είναι ο επόμενος προορισμός του. Αρκεί να χτυπήσει τα δάχτυλά του. Ο Γιάννης είναι μεγαλύτερο μέγεθος απ’ την ίδια την ομάδα του Μιλγουόκι. Το ξέρουν καλά στο Ουισκόνσιν και οι κινήσεις τους το φανερώνουν.