ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Απολογείται στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Ισπανία: Απολογείται στο Ανώτατο Δικαστήριο ο Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Τη δικαστική οδό πήρε η υπόθεση με το φιλί του Λουίς Ρουμπιάλες στην Τζένι Ερμόσο, μετά την αγωγή της αρχηγού της εθνικής Ισπανίας.

Ο πρώην πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Λουίς Ρουμπιάλες, θα καταθέσει την Παρασκευή (15/9) ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης, για το φιλί στο στόμα της αρχηγού της εθνικής Ισπανίας Τζένι Ερμόσο, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη (12/9).

Το περιστατικό στην τελετή απονομής μεταλλίων μετά τη νίκη της ισπανικής ομάδας γυναικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αυστραλίας, τον περασμένο μήνα, προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και πήρε απρόβλεπτες διαστάσεις.

Ο Ρουμπιάλες είχε αρνηθεί τα αιτήματα πολλών παικτών, αθλητικών φορέων και πολιτικών να παραιτηθεί από τη θέση του ως πρόεδρος της ομοσπονδίας, λέγοντας ότι δεν έκανε τίποτα κακό και ότι το φιλί ήταν αμοιβαίο και συναινετικό.

Ωστόσο, η οργή δεν έσβησε και την περασμένη Κυριακή (10/9) παραιτήθηκε, αφού η Τζένι Ερμόσο κατέθεσε αγωγή εναντίον του και θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου το μεσημέρι της Παρασκευής (15/9).

Η καταγγελία της Ερμόσο αναφέρει πως ο Ρουμπιάλες τη φίλησε στο στόμα χωρίς τη συγκατάθεσή της, ενώ της κρατούσε το κεφάλι με τα δύο χέρια, μετά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αγγλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών στις 20 Αυγούστου. Το περιστατικό έγινε μπροστά σε παγκόσμιο τηλεοπτικό κοινό.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Φραντσίσκο ντε Χόρχε είναι υπεύθυνος για την έρευνα καθώς το περιστατικό έλαβε χώρα εκτός Ισπανίας.