ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Επιστρέφουν στην εθνική γυναικών οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες μετά από σύσκεψη 7 ωρών

Ισπανία: Επιστρέφουν στην εθνική γυναικών οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες μετά από σύσκεψη 7 ωρών
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι διεθνείς αθλήτριες της εθνικής Ισπανίας, οι οποίες κατέκτησαν πρόσφατα το Μουντιάλ γυναικών, συμφώνησαν να τερματίσουν την απεργία τους, μετά την ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας ότι θα κάνει «άμεσες και βαθιές αλλαγές» στη δομή της.

Η σχετική απόφαση ελήφθη περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης (20/9) μετά από περισσότερες από επτά ώρες συναντήσεων σε ένα ξενοδοχείο στην πόλη Ολίβα, που βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας από τη Βαλένθια.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας γυναικών, τα στελέχη της ομοσπονδίας (RFEF), το Εθνικό Αθλητικό Συμβούλιο της Ισπανίας (CSD) και η ένωση παικτριών FUTPRO.

«Θα δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή μεταξύ της RFEF, του CSD και των παικτριών για να δοθεί συνέχεια στις συμφωνίες, οι οποίες θα υπογραφούν αύριο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του CSD, Βίκτορ Φράνκος, εξηγώντας:

«Οι διεθνείς αθλήτριες εξέφρασαν την ανησυχία τους και την ανάγκη για βαθιές αλλαγές στην RFEF, η οποία έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε αυτές άμεσα».

Ούτε ο Φράνκος, ούτε ο Ραφαέλ ντελ Άμο, πρόεδρος της εθνικής επιτροπής γυναικείου ποδοσφαίρου, έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν, λέγοντας μόνο ότι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Εκτός κλήσεων η Τζένι Ερμόσο

Την περασμένη εβδομάδα, 15 από τις 23 αθλήτριες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας, οι οποίες κατέκτησαν το πρόσφατο Μουντιάλ στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν ότι δεν θέλουν να παίξουν για το αντιπροσωπευτικό τους συγκρότημα, απαιτώντας ολική αναμόρφωση των ισπανικών ποδοσφαιρικών αρχών, μετά και το φιλί του πρώην προέδρου της ομοσπονδίας, Λουίς Ρουμπιάλες, στην Τζένι Ερμόσο.

Την Δευτέρα (18/9) κλήθηκαν όλες στην Ισπανία για τους επόμενους αγώνες του Nations League, από τη νέα ομοσπονδιακή προπονήτρια, Μόντσε Τομέ, με εξαίρεση την Ερμόσο η οποία έμεινε εκτός αποστολής «για να την προστατεύσω», όπως υποστήριξε.

Η Ισπανίδα άσος της μεξικανικής Πατσούκα εξαπέλυσε επίθεση κατά της ομοσπονδίας και εξέφρασε την υποστήριξή της στις συμπαίκτριες της, γράφοντας σε ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Οι παίκτριες είναι πολύ ξεκάθαρες ότι αυτή είναι μια άλλη στρατηγική διχασμού και χειραγώγησης για να μας εκφοβίσει και να μας απειλήσει με νομικές επιπτώσεις και οικονομικές κυρώσεις».