ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιάσκο σε εκτέλεση πέναλτι με Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή - Βίντεο

Φιάσκο σε εκτέλεση πέναλτι με Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή - Βίντεο

Αυτά παθαίνεις όταν προσπαθείς να το παίξεις έξυπνος...

Ένα από τα χειρότερα πέναλτι της χρονιάς εκτελέστηκε στην Ινδία και είχε εκ των πρωταγωνιστών και ποδοσφαιριστή ελληνικής καταγωγής.

Σε αγώνα για το Κύπελλο Ασίας, η ΜοχούνΜπαγκάν της Ινδίας νίκησε με 2-1 την Μαζίγια από τις Μαλδίβες, αλλά αυτό που ξεχώρισε από την αναμέτρηση και έχει γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες είναι η εκτέλεση πέναλτι από τους γηπεδούχους στο 41ο λεπτό.

Ο Τζέισον Κάμινγκς είχε τη… φαεινή ιδέα όχι να σουτάρει -όπως συμβαίνει στο 99,9% των περιπτώσεων- αλλά να πασάρει την μπάλα στον επερχόμενο Ντιμίτρι Πετράτος. Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός μεσοεπιθετικός, ωστόσο, δεν μπόρεσε να σκοράρει, αφού ένας αμυντικός πρόλαβε και έκανε τάκλιν προς την μπάλα.

Η αλήθεια είναι πως προφανώς δεν υπήρχε VAR στο Κύπελλο Ασίας, μιας και την ώρα της εκτέλεσης, τρεις παίκτες των φιλοξενούμενων, μεταξύ αυτών και ο αμυντικός που έδιωξε την μπάλα, έχουν ήδη μπει στη μεγάλη περιοχή, οπότε το πέναλτι θα έπρεπε να επαναληφθεί.

Πάντως, ο Κάμινγκς εξιλεώθηκε για την κακή εκτέλεση, αφού πέτυχε το γκολ της νίκης στις καθυστερήσεις, έχοντας ανοίξει ο ίδιος το σκορ στο 28ο λεπτό.