ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολλανδία: Το μήνυμα του Μπας Ντοστ από το νοσοκομείο μετά την κατάρρευση στο γήπεδο

Ολλανδία: Το μήνυμα του Μπας Ντοστ από το νοσοκομείο μετά την κατάρρευση στο γήπεδο
Screenshot

Ο Μπας Ντοστ τρόμαξε τους πάντες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Άλκμααρ με την Ναϊμέγκεν, αλλά πλέον είναι καλά στην υγεία του.

Ο Μπαστ Ντόστ, ο οποίος κατέρρευσε στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης της Ναϊμέγκεν με την Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη, έστειλε από το νοσοκομείο ενθαρρυντικό μήνυμα για την κατάσταση της υγείας του.

«Τα πάω καλά. Η βοήθεια που έλαβα στο γήπεδο ήταν φανταστική. Τώρα είμαι στο νοσοκομείο και νιώθω καλά. Ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη», ανέφερε ο Ολλανδός επιθετικός.

Ο Μποστ θα μείνει στο νοσοκομείο για όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, όμως όλα δείχνουν πως τα χειρότερα είναι πίσω του.

Οι στιγμές της μεγάλης αγωνίας

Στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης ο Μπας Ντοστ κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο. Για λίγα δευτερόλεπτα το παιχνίδι συνεχίστηκε, αλλά άμεσα οι παίκτες τον είδαν να έχει σπασμούς και κάλεσαν επσευσμένα το ιατρικό επιτελείο.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων έτρεξαν αμέσως στο πλάι του για να τον καλύψουν και να μην υπάρχουν κάμερες πάνω του.

Μετά από περίπου δεκάλεπτη διακοπή, ο Ντοστ έφυγε με φορείo από τον αγωνιστικό χώρο, έχοντας ανακτήσει τις αισθήσεις του και οδηγήθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μάλιστα, λίγο πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο ο Ολλανδός φάνηκε να υψώνει το χέρι του από το φορείο, για να στείλει μήνυμα ότι είναι καλά.

Αμέσως μετά ο διαιτητής σφύριξε την οριστική διακοπή του ματς. Στο σημείο εκείνο η Ναϊμέγκεν προηγούνταν με 2-1, με τον Ντοστ να έχει πετύχει το πρώτο γκολ για την ομάδα του στο 11'. Ο Μάτσον έκανε το 2-0 (31') και το μόνο που κατάφερε η Αλκμααρ ήταν να μειώσει με τον Βαγγέλη Παυλίδη στο 57ο λεπτό, μολονότι είχε τον έλεγχο του ματς και έχασε αρκετές ευκαιρίες.

Να σημειωθεί πως ο Ελληνας διεθνής φορ σκόραρε για 10η διαδοχική (!) αγωνιστική στην Ολλανδία, παραμένει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 13 γκολ και είναι από τους κορυφαίους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μαζί με τον Χάαλαντ της Μάντσεστερ Σίτι και τον Γκιρασί της Στουτγκάρδης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Φίτεσε-Τσβόλε 1-1

Χέρενφεν-Χεράκλες 3-0

Αλμέρε-Γκόου Αχεντ 0-0

Σπάρτα Ρότερνταμ-Βααλβάικ 2-0

Φορτούνα Σιτάρντ-Ουτρέχτη 0-0

Τβέντε-Φέγενορντ 2-1

Αϊντχόφεν-Αγιαξ 5-2

Φόλενταμ-Εξέλσιορ 3-1

Αλκμααρ-Ναϊμέγκεν Διακόπηκε

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)

Αϊντχόφεν 30

Αλκμααρ 25 -9αγ.

Τβέντε 25

Φέγενορντ 23

Γκόου Αχεντ Ιγκλς 15

Σπάρτα Ρότερνταμ 15

Εξέλσιορ 13

Χεράκλες 12

Τσβόλε 11

Χέρενφεν 10

Φορτούνα Σιτάρντ 10

Βααλβάικ 9 -9αγ.

Ναϊμέγκεν 9 -9αγ.

Αλμέρε 9

Φίτεσε 8

Ουτρέχτη 7

Φόλενταμ 7 -9αγ.

Αγιαξ 5 -8αγ.