ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ρουμπιάλες: Βαριά η «καμπάνα» της FIFA για το φιλί στην Ερμόσο

Ρουμπιάλες: Βαριά η «καμπάνα» της FIFA για το φιλί στην Ερμόσο

Η FIFA ανακοίνωσε την τιμωρία του Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, επιβάλλοντας στον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας τριετή αποκλεισμό από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.

Με αποκλεισμό από οποιαδήποτε ενασχόληση με τον αθλητισμό τιμωρήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί-σκάνδαλο στην ποδοσφαιρίστρια της εθνικής Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, κατά την απονομή των μεταλλίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε στον 46χρονο ποινή αποκλεισμού από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του τον Σεπτέμβριο, είπε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, αλλά η Ερμόσο υποστήριξε ότι δεν ήταν, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ανεχθεί να αμφισβητηθεί ο λόγος μου».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/10) ότι ο Ρουμπιάλες διαπιστώθηκε πως παραβίασε το άρθρο 13 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA στις 20 Αυγούστου 2023, για τα οποία ο κ. Ρουμπιάλες είχε προσωρινά αποκλειστεί για μια αρχική περίοδο 90 ημερών».

Και καταλήγει: «Η FIFA επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της να σέβεται και να προστατεύει την ακεραιότητα όλων των ανθρώπων και να διασφαλίζει ότι τηρούνται οι βασικοί κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς».