ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2034: Η Σαουδική Αραβία μοναδική υποψήφια για τη διοργάνωση!

Μουντιάλ 2034: Η Σαουδική Αραβία μοναδική υποψήφια για τη διοργάνωση!
AP IMAGES

Η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Παγκόσμιο Κύπελλο 2034, αφού κατέθεσε τη μοναδική υποψηφιότητα για το τουρνουά, όπως ανακοίνωσε η FIFA.

Η Σαουδική Αραβία θα διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2034, αφού ήταν η μόνη ποδοσφαιρική ομοσπονδία που υπέβαλε υποψηφιότητα για τη διοργάνωση πριν από τη λήξη της προθεσμίας (31/10), όπως ανακοίνωσε σήμερα η FIFA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου είχε προσκαλέσει για προτάσεις υποψηφιότητας την Ασία και την Ωκεανία, με την Σαουδική Αραβία να ανακοινώνει άμεσα, στις 4 Οκτωβρίου, πως θα υποβάλει πρόταση.

Η Αυστραλία από την πλευρά της ανακοίνωσε την Τρίτη (31/10) ότι δεν θα υποβάλει πρόταση για να φιλοξενήσει το Μουντιάλ, αφήνοντας τους Σαουδάραβες να... παίζουν μόνοι τους και να αναλαμβάνουν εκτός απροόπτου το σπουδαίο τουρνουά.

«Όπως ορίζεται στον Κανονισμό Προτάσεων υποψηφιοτήτων που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο της FIFA, η διοίκηση της FIFA θα διεξάγει διεξοδικές διαδικασίες για τις προτάσεις και αξιολογήσεις για τις διοργανώσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2030 και 2034, με τους οικοδεσπότες να ορίζονται από το συνέδριο της FIFA που αναμένεται να πραγματοποιηθούν το 2024», ανακοίνωσε η FIFA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου γνωστοποίησε επίσης ότι η μοναδική επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 προήλθε από το Μαρόκο, την Πορτογαλία και την Ισπανία με «αντιπάλους» την Ουρουγουάη, την Αργεντινή και την Παραγουάη.

Στις 4 Οκτωβρίου η FIFA είχε κάνει γνωστό ότι η κοινή πρόταση του Μαρόκου, Ισπανίας και Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2030 με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης μιας επιτυχημένης διαδικασίας υποβολής προτάσεων.