ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Οριστικό! Με κόσμο το κυριακάτικο (5/11) ντέρμπι της Super League

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Οριστικό! Με κόσμο το κυριακάτικο (5/11) ντέρμπι της Super League
Intime News

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Με την παρουσία φιλάθλων θα πραγματοποιηθεί το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Super League, μετά την απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (4/11), αποφασίστηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση (από την Επιτροπή Εφέσεων) για να επιβληθεί η ποινή των κεκλεισμένων των θυρών.

«Δεν υπάρχει κεκλεισμένων, έχει αλλάξει ο κανονισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εφετείου, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης την Παρασκευή (3/11). Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με επιστολή της προς την ΕΠΟ ζήτησε διευκρίνηση ως προς την ερμηνεία του νέου πειθαρχικού κώδικα.

Το άρθρο 24 της ΕΠΟ και παράγραφος 1 αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός των περιπτώσεων που οι αποφάσεις ορίζουν τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα».

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη απόφαση δημιουργεί νέο δεδικασμένο, «σφραγίζοντας» τη διαφοροποίηση στον πειθαρχικό κώδικα, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν κι έγινε η αλλαγή, ερμηνευόταν και εφαρμοζόταν λάθος.

Να θυμίσουμε ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε εκδώσει εισιτήρια για το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής στη Super League, από την περασμένη Τετάρτη (1/11).

Σχετικές ειδήσεις