ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ραζβάν Λουτσέσκου: «Ο Σαββίδης έκανε τον ΠΑΟΚ νικητή κι αντιμετωπίζει το σύστημα της Αθήνας»

Ραζβάν Λουτσέσκου ΠΑΟΚ
Intime News

ΠΑΟΚ: Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, πριν τον αγώνα με την Αμπερντίν, για το Europa Conference League, όπου αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε ότι ο ιδιοκτήτης του συλλόγου έκανε νικητή τον «Δικέφαλο του Βορρά», με αποτέλεσμα να «αντιμετωπίζει τις ομάδες και το σύστημα της Αθήνας».

Επίσης, ανέφερε ότι δεν είχε τα… φιλάκια του Ντέβλιν στο πρώτο ματς, όταν η Αμπερντίν προηγήθηκε με 2-0.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ενόψει του ΠΑΟΚ – Αμπερντίν:

Για τα δύο γκολ που δέχθηκε η ομάδα και το αν θα την επηρεάσει η νίκη: «Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα. Το γεγονός που με έκανε τρελό είναι ότι για 86 λεπτά είχαμε το έλεγχο του αγώνα, ο αντίπαλος ήταν κάτω με 4-0. Μετά πρέπει να κρατάς την μπάλα, να μη δίνεις ελπίδα στον αντίπαλο, να πάρει την μπάλα και να κάνει κάτι. Ο αντίπαλός μας ήταν ομάδα με ποιότητα. Αντέδρασα έτσι γιατί ο Κουλιεράκης σούταρε από τα 40 μέτρα, ενώ θα μπορούσε να δώσει πάσα. Ένιωσα ότι εκείνη τη στιγμή της υπερεμπιστοσύνης και της ανάγκης να δείξει κάτι παραπάνω, οδήγησε στο να δεχθούμε γκολ.

Ακολούθησε και ένα ακόμα γκολ που προκάλεσε την αντίδρασή μου. Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να προσπαθήσει να κάνει το οτιδήποτε και εμείς να διαχειριστούμε την μπάλα. Είναι μια εμπειρία που πρέπει να περάσει ο Κουλιεράκης και τα άλλα παιδιά. Το πρώτο πράγμα που τους είπα είναι ότι έχουν το σεβασμό μου για το αποτέλεσμα. Το δεύτερο ότι αύριο στην προπόνηση θα κοιταχτούμε πρόσωπο με πρόσωπο, θα κρατήσουμε την αυτοπεποίθηση που έχουμε και μέχρι εκεί. Το τρίτο που σου είπα είναι ότι όταν είσαι υπερόπτης το πληρώνεις και τους έδωσε παράδειγμα. Ο Ντέβλιν ήρθε μπροστά μου και μου έκανε φιλάκια μετά το 2-0. Το αποτέλεσμα ήρθε 2-3 υπέρ μας. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πότε θα διαχειριστούμε την μπάλα καλύτερα. Όσον αφορά την προπόνηση, μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό εστίασαμε σε ένα παιχνίδι που έχουμε την πιθανότητα να προκριθούμε».

Για την αντίδραση στην ενέργεια του Ντέβλιν: «Να είμαι τίμιος δεν είδα το παιχνίδι, αλλά οι άνθρωποι γύρω μου μου είπαν την ιστορία, ακόμα και οι παίκτες στον αγωνιστικό χώρο το είδα. Οι άνθρωποι γύρω μου, στον πάγκο και οι παίκτες ήταν έκπληκτοι. Είμαι χαρούμενος που δεν το είδα τότε, γιατί δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα».

Για τις αναμετρήσεις με Αμπερντίν και Χαρτς και αν βρίσκει διαφορές: «Ήταν διαφορετικό το κάθε παιχνίδι και δεν θέλω να μπαίνω σε συγκρίσεις. Η Αμπερντίν είναι επιθετική και πολύ καλή στο pressing, το οποίο αν προσπεράσεις βρίσκεις χώρους. Αμύνονται πολύ κλειστά και θέλουν να εκμεταλλευτούν τις επιθετικές μεταβάσεις. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με σεβασμό. Η παράδοση των βρετανικών και των σκωτσέζικων ομάδων είναι να αντιμετωπίζουν όλα τα παιχνίδια μέχρι το τέλος».

Για την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη και τη στήριξή του στην ομάδα: «Λόγω αυτού ο ΠΑΟΚ κάνει βήματα μπροστά σαν κλαμπ και είναι νικητής. Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τις ομάδες και το σύστημα της Αθήνας. Λόγω αυτού γίνεται μια καλύτερη ομάδα, έχει βελτιώσει και εμένα και με έκανε νικητή. Δεν είμαι έκπληκτος από αυτά που είπε, αυτός είναι ο ηγέτης της ομάδας».

Για την επιστροφή του Μάρκος Αντόνιο: «Ο Μάρκο Αντόνιο για τρεις μήνες ήταν εκτός, τώρα μπορεί να προπονείται. Με αυτόν τον παίκτη πρέπει να περιμένουμε. Ο κάθε παίκτης αντιδρά διαφορετικά. Ο Μάρκος μπορεί να είναι λίγο γρηγορότερα ΟΚ. Μαζί μας έχει κάνει δύο γεμάτες προπονήσεις. Πρέπει να του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται. Θυμάμαι μετά το ματς στην Ιερουσαλήμ, μου ανέφεραν ότι περάσαμε και τι θα γίνει. Τότε οι οπαδοί μου έλεγαν ότι παίζουμε με τη Χάιντουκ και τι θα κάνουμε. Σήμερα όμως έχουμε παίκτες με διαφορετική ποιότητα και φρεσκάδα και αντιμετωπίζουμε τις ομάδες με ίσες ευκαιρίες στο σύστημα που γνωρίζουμε. Οι παίκτες αφομοιώνουν τα πράγματα καλύτερα».

Σχετικές ειδήσεις