ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, AEK – Μαρσέιγ 0-2: «Πληγώθηκε» αλλά είναι ακόμα «ζωντανή»

ΑΕΚ - Μαρσέιγ Europa League
Intime News

Europa League: Η ΑΕΚ ηττήθηκε 0-2 από τη Μαρσέιγ στην «OPAP Arena», έμεινε τρίτη και πλέον πρέπει να… τρέξει αν θέλει να πάρει την πρόκριση.

Οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται, πλέον, να τα παίξουν «όλα για όλα» στα δύο τελευταία ματς, με την Μπράιτον στην «OPAP Arena» και τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ, ώστε να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, τουλάχιστο Europa Conference League.

Σε ένα ματς που είχε ένταση, νεύρα κι αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα, η ΑΕΚ δεν ήταν καλή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είχε τις στιγμές της, αλλά δεν μπόρεσε να τις εκμεταλλευτεί, κάτι που έκανε η Μαρσέιγ και με τα γκολ των Μπεμπά (25’) και Σαρ (90+3’)

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Μαρσέιγ

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς, χωρίς όμως να έχουν κάποια τελική στα πρώτα λεπτά. Ο Λιβάι Γκαρσία απείλησε στο 11ο λεπτό, αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή αποκρούστηκε από τον αμυντικό της Μαρσέιγ.

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, κυκλοφόρησε την μπάλα και πίεσε ψηλά, αλλά με εξαίρεση την φάση του Γκαρσία δεν απείλησε. Αντίθετα, η Μαρσέιγ είχε τις στιγμές της και φυσικά το γκολ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των «Φωκαείς» ήρθε στο 16ο λεπτό, με τον Βιτίνια να κάνει «τσαφ» από εξαιρετική θέση και τον Κοντογκμπιά να σουτάρει πάνω από την εστία.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό, όταν ο Αθανασιάδης δεν έκανε καλή έξοδο σε εκτέλεση κόρνερ κι ο Μπεμπά ανενόχλητος πήρε την κεφαλιά για το 0-1. Ο σκόρερ πήρε ξανά κεφαλιά μετά από κόρνερ στο 33ο λεπτό, αλλά ο γκολκίπερ της «Ένωσης» έδιωξε με γροθιές.

Η ΑΕΚ πίεσε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, χωρίς όμως να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Πάου Λόπεθ. Καλύτερη στιγμή της ήταν η κεφαλιά του Βίντα στις καθυστερήσεις, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου.

Όπως συνηθίζουν στα ευρωπαϊκά ματς, οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκαν δυνατά μετά την ανάπαυλα κι έχασαν ανεπανάληπτη με τον Λιβάι Γκαρσία στο 51ο λεπτό. Ο επιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έπιασε την κεφαλιά, μετά το γύρισμα του Άμραμπατ, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Πάου Λόπεθ.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 59’, με τον Γκατσίνοβιτς να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας έδιωξε ξανά.

Σε ένα σημείο που η ΑΕΚ έδειχνε να έχει τον πρώτο λόγο, η Μαρσέιγ πήγε να τη σοκάρει με ένα δεύτερο γκολ στο 62’, αλλά ο Αθανασιάδης έκανε τρομερή επέμβαση σε πλασέ του αμαρκάριστου Βιτίνια.

Ο Αλμέιδα έκανε τρεις αλλαγές, βάζοντας μέσα τους Τσούμπερ, Αραούχο και Πόνσε, ωστόσο αυτό δεν βοήθησε την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, είχαν και δοκάρι με τον Βιτίνια στο 80ο λεπτό.

Στα τελευταία λεπτά, η ΑΕΚ άσκησε μεγάλη πίεση, έκλεισε στην περιοχή της τη Μαρσέιγ, η οποία άντεξε και σε μια αντεπίθεση εκμεταλλεύτηκε τα κενά που στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα και με τον Σαρ, κλείδωσε τη νίκη.