ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επανάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Δεκάλεπτη αποβολή παίκτη εξετάζει το IFAB!

Επανάσταση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο - Δεκάλεπτη αποβολή παίκτη εξετάζει το IFAB!
Intime

Την εισαγωγή ενός νέου κανονισμού που αλλάζει όσα ξέραμε και θυμίζει... πόλο εξετάζει το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB)

Έναν επαναστατικό κανονισμό για να διευκολύνει τη... ζωή των διαιτητών εντός αγωνιστικού χώρου σκέφτεται να εισάγει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η αρμόδια επιτροπή.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται σε σχετικό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Times», σύμφωνα με την οποία σε μια σειρά νέων κανόνων που εξετάζονται, υπάρχει κι αυτός της δεκάλεπτης αποβολής ενός ποδοσφαιριστή που βλέπει κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία στον διαιτητή!

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων, αυτός θα είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να περιοριστούν οι διαμαρτυρίες και γενικά οι άσχημες συμπεριφορές προς τους διαιτητές μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Το Συμβούλιο της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (IFAB), που καθορίζει τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου, αναμένεται να αποφασίσει το επόμενο διάστημα μια σειρά αλλαγών και αυτό είναι ένα από τα θέματα που έχουν πέσει στο τραπέζι ως ιδέα.

Το δημοσίευμα των «Times» αναφέρει ότι το IFAB σκέφτεται να αντιγράψει το σενάριο που χρησιμοποιείται στο ράγκμπι όπου μόνο ο αρχηγός της ομάδας μπορεί να πλησιάσει έναν διαιτητή για να συζητήσει αποφάσεις, αν και άτυπα αυτό ισχύει σε θεωρητικό επίπεδο και στο ποδόσφαιρο. Με την 10λεπτη αποβολή να θυμίζει περισσότερο αγώνα πόλο, όπου υπάρχουν οι επιθέσεις με παίκτη παραπάνω!

«Οι παίκτες μπορεί να μην ανησυχούν τόσο πολύ για το να πάρουν κίτρινη κάρτα επειδή είπαν κάτι ακατάλληλο σε έναν διαιτητή, αλλά μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά αν ξέρουν ότι σημαίνει πως θα αποβληθούν για δέκα λεπτά και θα είναι εκτός γηπέδου. Οι παίκτες που τους πλησιάζουν με επιθετικό τρόπο απλά δεν θα μπορούν να γίνουν πια ανεκτοί. Έχουμε δει επίσης, σε πολλές περιπτώσεις, παίκτες σκόπιμα να πηγαίνουν πίσω από έναν διαιτητή με άλλους να έρχονται μπροστά του, ώστε να μην μπορεί να ξεφύγει» ανέφερε ο Λούκας Μπρουντ, διευθύνων σύμβουλος του IFAB στους «Times».