ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024, Ελλάδα – Γαλλία 2-2: Εθνικάρα έτοιμη για… Γερμανία!

Ελλάδα - Γαλλία Προκριματικά Euro 2024
Intime News

Ελλάδα – Γαλλία: Η Εθνική κοίταξε στα μάτια στους «μπλε» κι ήρθε ισόπαλη 2-2 στο τελευταίο της ματς για τα προκριματικά του Euro 2024, δείχνοντας ξανά πιο έτοιμη από ποτέ για την επιστροφή της σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πολύ καλή πορεία της στα προκριματικά κι άφησε υποσχέσεις ενόψει των playoffs του Nations League.

Η υπέρβαση στον Β’ όμιλο δεν ήρθε, αλλά τέτοια εικόνα, οι διεθνείς μπορούν να νικήσουν το Καζακστάν κι μια εκ των Γεωργία, Λουξεμβούργο και να πάρουν το «εισιτήριο» για το Euro 2024.

Μολονότι ο αγώνας ήταν αδιάφορος βαθμολογικά, η δευτεραθλήτρια κόσμου δεν ήρθε για… τουρισμό στην Ελλάδα, όπως είχε υπογραμμίσει κι ο Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Οι διεθνείς, όμως, δεν… μάσησαν, ούτε κι όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, μετά το τέρμα του Κόλο Μουανί στο 42ο λεπτό. Με ένα τρομερό ξέσπασμα ανέτρεψαν την κατάσταση σε πέντε λεπτά, με τους Μπακασέτα (56’) και Ιωαννίδη (61’) κι αν δεν ήταν η γκολάρα του Φοφανά, τότε, ενδεχομένως, να είχαν πάρει και μια ιστορική νίκη.

Η εξέλιξη του Ελλάδα - Γαλλία

Η Γαλλία, όπως ήταν φυσικό, ήταν η ομάδα που πήρε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα. Οι διεθνείς, από την πλευρά τους, πίεσαν στο κέντρο και προσπάθησαν πάνε το ματς στη δύναμη. Οι «μπλε» πίεζαν ψηλά, όταν η μπάλα ήταν σε «γαλανόλευκα» πόδια.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν το δυνατό σουτ του Γκριεζμάν στο 15ο λεπτό, με τον Βλαχοδήμο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Ο Έλληνας γκολκίπερ έδειξε σταθερότητας και σε κάποιες άλλες στιγμές των Γάλλων, οι οποίοι είχαν την κορυφαία στιγμή τους (μέχρι το γκολ) στο πρώτο μέρος στο 33ο λεπτό.

Ο Ντεμπελέ έκανε εξαιρετική μεταβίβαση στην πλάτη της άμυνας, ο Βλαχοδήμος δεν βγήκε, ο Χατζηδιάκος έχασε τον Γκριεζμάν, ο οποίος με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Ο Μαυροπάνος λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Γκριεζμάν στο 41ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ντεσάμπ βρήκαν τελικά δίχτυα στο επόμενο λεπτό, έπειτα από πολύ όμορφη συνεργασία των Φοφανά, Ζιρού και Κόλο Μουανί. Ο τελευταίος με δύσκολο σουτ από πλάγια δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Όσο κυλούσε το δεύτερο ημίχρονο, η πίεση των διεθνών ανέβαινε και τελικά βρήκε αποτέλεσμα, καθώς η ισοφάριση ήρθε από λάθος του Λούκας Ερναντές. Η μπάλα κόντραρε 2-3 φορές, πριν φτάσει στον Μπακασέτα, ο οποίος με «βολίδα» ισοφάρισε σε 1-1 στο 56ο λεπτό.

Με τη… φόρα που της έδωσε η ισοφάριση και την «OPAP Arena» να… βράζει, η Ελλάδα γύρισε τούμπα το ματς, με τον τέρμα του Ιωαννίδη, σε μια φάση που όλα τα… λεφτά ήταν η κίνηση του Γιαννούλη από τα αριστερά.

Με την Εθνική να έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τη Γαλλία, ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έβαλε μέσα τα… «βαριά» χαρτιά του, με πρώτο και καλύτερο τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Φοφανά, πάντως, ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, με ένα τρομερό σουτ, έξω από την περιοχή, στο 74ο λεπτό.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Γαλλία πίεσε για το γκολ της νίκης κι έκλεισε στην περιοχή της την Εθνική, χάνοντας δύο μεγάλες ευκαιρίες στις καθυατερήσεις.

Ο Κομάν γύρισε την μπάλα, η οποία βρήκε στον Ζέκα και στη συνέχεια χτύπησε και στα δύο δοκάρια. Μάλιστα, έγινε έλεγχος αν έχει περάσει τη γραμμή, αλλά το VAR αποφάσισε ότι δεν υπάρχει τέρμα.

Λίγο αργότερα ο Εμπαπέ μετά από ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Σχετικές ειδήσεις