ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από Σαββίδη - Οι ατάκες Γκαγκάτση για ΕΠΟ και Λουτσέσκου

ΠΑΟΚ: Νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου από Σαββίδη - Οι ατάκες Γκαγκάτση για ΕΠΟ και Λουτσέσκου
Eurokinissi

ΠΑΟΚ: Σε νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τον Ιβάν Σαββίδη προχώρησε ο μεγαλομέτοχος της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, το πρωί της Τρίτης (05/12) στην Τούμπα, η νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα είναι ύψους 6.105.000 ευρώ, που θα αποτελέσει ένεση ρευστότητας στον ΠΑΟΚ.

Η ενημέρωση έγινε από τον Μάκη Γκαγκάτση, αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, ενώ το «παρών» έδωσαν η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο Δημοκράτης Παπαδόπουλος, αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ, αλλά και ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, νομικός σύμβουλος.

Έσοδα - Έξοδα

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης αναλύθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για την εταιρική χρήση 01.07.2022-30.06.2023.

«Συζητάμε για την περίοδο 1 Ιουλίου 2022 έως 1 Ιουλίου 2023, αφορά δηλαδή την περσινή αγωνιστική περίοδο όχι την φετινή. Τα έσοδα της ΠΑΕ ήταν 28.211.000 ήταν μειωμένα σε σχέση με το '21-22 περίπου κατά 4.500.000 ευρώ. Σε αυτά τα έσοδα συμπεριλαμβάνονται εισιτήρια κτλ.

Οι ζημίες φτάνουν τα 22.455.000 που έχουν καλυφθεί από τα κεφάλαια του μεγαλομετόχου συν τα χρήματα που έχει βάλει που φτάνουν τα 8.500.000 ευρώ, έτσι η ΠΑΕ δεν έχει ταμειακή εκκρεμότητα».

Ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο

Όπως έγινε γνωστό, το 9μελες Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μείνει ως έχει και συγκεκριμένα θα συνεχίσει να αποτελείται από τους: Ιβάν Σαββίδη, Μάκη Γκαγκάτση, Μαρία Γκοντσάρεβα, Κυριάκο Κυριάκο, Περικλή Παπαδόπουλο, Βασίλη Χατζηαποστόλου, Άγγελο Αναστασιάδη, Δημήτρης Μουτσάκη και Δημοκράτη Παπαδόπουλο.

Οι ατάκες Γκαγκάτση για ΕΠΟ και Λουτσέσκου

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, ο Μάκης Γκαγκάτσης έδωσε απαντήσεις στα θέματα που απασχολούν τον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ μίλησε για:

Την επιστολή οργής στην ΕΡΤ: «Περιμένουμε την απάντηση της ΕΡΤ, εδώ ισχύει ότι δικαιολογίες υπάρχουν πολλές αλλά περιμένουμε να μας πει γιατί δεν έστειλε δημοσιογράφο στην Γερμανία. Αν πουν ότι στις άλλες ομάδες έστειλαν δημοσιογράφο στα τσάρτερ των ομάδων είναι ακόμα πιο τραγικό. Δεν ήθελαν να στείλουν και δεν έστειλαν. Είναι μεγάλη ντροπή αυτό που έγινε και δεν έχει προηγούμενο. Την ίδια μέρα που πήγαν σε όλους τους άλλους, καλά έκαναν και έστειλαν στις άλλες ομάδες, αλλά έπρεπε να στείλουν και στο ματς του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρχε τίποτα από την πλευρά της ΕΡΤ μετά την Πέμπτη, καμία προσέγγιση. Περιμέναμε μια απάντηση, δεν απάντησε κανείς και ως εκ τούτου στείλαμε την επιστολή και θα δούμε...».

Το θέμα του προπονητικού: «Είμαστε σε επαφή με τον Δήμο Θέρμης, μετά τις γιορτές θα έχουμε ανακοινώσεις».

Τη νέα Τούμπα: «Θα υπάρξει ενημέρωση μόλις έχουμε νεότερα γιατί είναι λεπτό θέμα».

Το ενδεχόμενο μετακόμισης στο Καυτανζόγλειο: «Δεν έχει γίνει προσέγγιση για το Καυτανζόγλειο προς τον υφυπουργό. Όταν φτάσει η στιγμή είναι δεδομένο ότι θα επιχειρήσουμε μια προσέγγιση σχετικά με αυτό το θέμα».

Το σενάριο να αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ: «Δεν έχω πρόβλημα να το σχολιάσω. Το όνομά μου έχει ακουστεί και για την Λίγκα. Είναι πολύ νωρίς γι’ αυτήν την συζήτηση, είμαστε προσηλωμένοι και στους τρεις στόχους της ομάδας. Δεν θα πω ναι, δεν θα πω όχι. Είναι πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Έχουμε καιρό μπροστά μας, έχει ακουστεί και στο παρελθόν. Δεν θα σας πω ότι τον Ιούνιο θα φύγω και θα είμαι υποψήφιος για την ΕΠΟ. Μέχρι τον Απρίλιο θα έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα».

Τις αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον Ιβάν Σαββίδη: «Έχει επενδύσει πολλά ο μεγαλομέτοχος και φαίνεται αυτό από το ρόστερ που έχουμε και την ποιότητα των παικτών. Αυτήν την περίοδο μπορεί να μην είναι εδώ μαζί μας αλλά θέλει την μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Το είπε και χθες ο προπονητής ότι αν τον Ιούνιο μας έλεγαν ότι θα είμαστε δυο βαθμούς από την κορυφή και στους 16 της Ευρώπης, δεν θα το πίστευε κανείς. Αυτό που θέλει ο μεγαλομέτοχος είναι να υπάρχει συσπείρωση γύρω από την ομάδα και αυτή την περίοδο που πάνε όλα καλά αλλά και γενικότερα...».

Την ανανέωση του Ραζβάν Λουτσέσκου: «Υπάρχει απ’ ευθείας και συχνή επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη. Ο κόουτς έδωσε στίγμα και κάποια στιγμή θα έχουμε νέα και επίσημες ανακοινώσεις».

Τις μεταγραφές του Ιανουαρίου: «Αν κάτι ποιοτικό, θα ενισχυθούμε. Μπορεί να γίνουν από μηδέν μέχρι τρεις μεταγραφές».

Το θέμα της οπαδικής βίας: «Πριν από ένα μήνα είχαμε δύο σοβαρά περιστατικά, άσχετα όμως μεταξύ τους. Κυριακή μεσημέρι επίθεση στη Βούλγαρη υπήρξε επίθεση εναντίον οπαδών του ΠΑΟΚ, Κυριακή ξημέρωμα, στην οδό Παύλου Μελά με Τσιμισκή, κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι με τσεκούρια. Περιμένουμε συλλήψεις, δεν γίνεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν μιλάμε για ανθρώπους, μιλάμε για ζώα. Ή ζούμε σε μια ευνομούμενη χώρα ή η οπαδική βία εκτός γηπέδων μεταφέρεται και μέσα στα γήπεδα. Δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία».

Τον Κλάτενμπεργκ: «Έντεκα ομάδες, μαθαίνω ότι κι ο Αστέρας προστέθηκε σ’ αυτές, έχουν ζητήσει την αποπομπή του. Στο επόμενο ΔΣ της Λίγκας θα τεθεί το θέμα και θα υπάρξει οριστική εξέλιξη».

Σχετικές ειδήσεις