ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League, Ολυμπιακός: Η… απάντηση του Υπουργείου για άρση της απόφασης για «κεκλεισμένων»

Europa League, Ολυμπιακός: Η… απάντηση του Υπουργείου για άρση της απόφασης για «κεκλεισμένων»
Eurokinissi

Europa League: Απολύτως δικαιολογημένο είναι το μέτρο διεξαγωγής του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα «κεκλεισμένων των θυρών», σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αυτού του Υπουργείου Αθλητισμού.

Το βράδυ της Πέμπτης (14/12) στις 22:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται τους Σέρβους, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League. Οι δύο ομάδες θα παλέψουν για την 3η θέση και κατ’ επέκταση της είσοδο στα play offs του Europa Conference League, όμως, το ματς θα γίνει «κεκλεισμένων των θυρών».

Η εν λόγω απόφαση ανακοινώθηκε στην Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, με την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ να αντιδρά και με επίσημη ανακοίνωσή της να ζητά την άρση του εν λόγω μέτρου.

Η αντίδραση από τα αρμόδια Υπουργεία ήταν άμεση, καθώς πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Αθλητισμού, χαρακτήριζαν απολύτως δικαιολογημένο το εν λόγω μέτρο.

«Είναι στην κυριαρχική κρίση της ελληνικής Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όταν αυτοί μάλιστα αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας. Τα όσα προηγήθηκαν - ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών, για την οποία έχει υπάρξει ομολογία - δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό», αναφέρεται από τις πηγές των δύο Υπουργείων.

Σχετικές ειδήσεις