ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τερίμ στους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Υπάρχει μόνο η 1η θέση, η 2η δεν είναι επιτυχία»!

Τερίμ στους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Υπάρχει μόνο η 1η θέση, η 2η δεν είναι επιτυχία»!

Ο Φατίχ Τερίμ έκανε την πρώτη του προπόνηση και συστήθηκε στους παίκτες του Παναθηναϊκού με τον δικό του τρόπο: «Όταν χάνουμε θα φταίω εγώ, όταν κερδίζουμε θα νικάτε εσείς»!

Πρώτη μέρα του Φατίχ Τερίμ στην Ελλάδα, με τον Τούρκο τεχνικό να πιάνει αμέσως δουλειά. Ο 70χρονος το μεσημέρι της Τετάρτης πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ κι εκεί μίλησε με τους ανθρώπους των «πράσινων» για οργανωτικά θέματα. Τυπικά την Πέμπτη (28/12) θα υπογράψει το συμβόλαιό του, αλλά αυτό δεν τον πτόησε και πήγε κανονικά στο Κορωπί.

Ξεναγήθηκε αρχικά στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν το νέο του «σπίτι». Ακολούθως προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα. Πριν την έναρξη του προγράμματος, μίλησε στους ποδοσφαιριστές. Για να συστηθεί και να τους αναλύσει τη φιλοσοφία του.

Η πρώτη αλλαγή είναι πως δε θα τους πηγαίνει σε ξενοδοχείο παραμονές των εντός έδρας αγώνων. Παράλληλα, τόνισε πως η ομάδα είναι η οικογένεια όλων και ξεκαθάρισε πως θα στηρίζει δημόσια τους ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό και δε θέλει να συμβαίνει τίποτα πίσω απ’ την πλάτη του. Χαρακτηριστικά είπε πως δεν του αρέσει να βλέπει αντιδράσεις αν κάποιος δεν παίζει ή γίνει αλλαγή.

Το βασικό που τόνισε, είναι πως υπάρχει μόνο η πρώτη θέση γι’ αυτόν, ενώ συμπλήρωσε πως τις νίκες θα τις καρπώνονται οι παίκτες και τις αποτυχίες θα τις χρεώνεται ο ίδιος.

Μεταξύ άλλων είπε ο Φατίχ Τερίμ στην ομιλία του:

«Καλησπέρα σε όλους. Έγιναν τα πάντα πολύ γρήγορα. Πριν 2 μέρες ήρθε ο πρόεδρος και με βρήκε και σήμερα κάνω μαζί σας προπόνηση. Πολλούς από εσάς σας ξέρω, τους υπόλοιπους θα τους μάθω στην πορεία. Θέλω να ξέρετε πως αγαπάω τους παίκτες και πάντα τους προστατεύω στις τοποθετήσεις μου.

Αν έχω κάτι να πω θα το κάνω μόνο ιδιωτικά. Γι' αυτό και δεν θέλω ούτε και να λέγεται τίποτα πίσω από την πλάτη μου. Η ομάδα είναι η οικογένειά μας. Το να βγεις 2ος δεν είναι επιτυχία. Μόνο η πρώτη θέση υπάρχει.

Ακόμη και στη φανέλα που θα επιλέξω θέλω να έχει το νούμερο ένα. Η ομάδα είναι χρόνια εκτός πρωταθλήματος και πρέπει να ζήσουμε ξανά μεγάλες στιγμές. Όταν θα χάνουμε θα φταίω εγώ, όταν θα κερδίζουμε θα νικάτε εσείς. Το πρώτο πράγμα που αλλάζει είναι τις παραμονές των αγώνων να μένετε σπίτια σας με τους δικούς σας ανθρώπους. Σας εμπιστεύομαι. Το δεύτερο να παίξουμε λίγο διαφορετικά. Με άλλο στιλ. Δεν είναι κάτι που θα έρθει από το διάστημα, θα το δουλέψουμε. Σας ζητάω κάτι σαν μια χάρη. Να μη δείχνετε τα συναισθήματά σας όταν δεν παίζετε ή γίνεστε αλλαγή. Αυτό με ενοχλεί και με απογοητεύει. Το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό για ότι σας απασχολεί.

Για να γίνουμε πρωταθλητές και να ακούσουμε τη μουσική του Champions League πρέπει να τα δίνουμε όλα και να κερδίζουμε ακόμα και όταν παίζουμε άσχημα. Ακόμα και αν κάποια στιγμή χάσουμε θα πρέπει να έχουμε παλέψει με όλες μας τις δυνάμεις. Θέλω πολύ να δουλέψω μαζί σας. Όταν ο πρόεδρος με ρώτησε αν είμαι έτοιμος να εργαστώ για τον Παναθηναϊκό του απάντησα αμέσως “ναι” και όλα πήραν το δρόμο τους».