ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ: Ιστορική μέρα για τον «Δικέφαλο» - Αγιασμός στον χώρο του νέου προπονητικού κέντρου

ΠΑΟΚ: Ιστορική μέρα για τον «Δικέφαλο» - Αγιασμός στον χώρο του νέου προπονητικού κέντρου
Intime

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ έδωσε το παρών στον αγιασμό της νεοαποκτηθείσας έκτασης στην Θέρμη, όπου θα κατασκευαστεί το νέο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο του «Δικεφάλου».

Σημαντική και συμβολική μέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ, καθώς πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στην Θέρμη, μετά την αγορά 150 στρεμμάτων από τον Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή του νέου προπονητικού κέντρου της ομάδας.

Το παρών έδωσαν πολλά μέλη της «ασπρόμαυρης» οικογένειας, όπως και ποδοσφαιριστές του συλλόγου, οι οποίοι εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για το νέο εγχείρημα του «Δικεφάλου».

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, που έχει αναλάβει το πρότζεκτ μαζί με τον Κώστα Φωτιάδη, μετέφερε το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη.

«Ευχαριστεί τους ιεράρχες για την τιμή να αγιάσουν το μέρος αυτό. Θέλει να ευχαριστήσει όλους αυτούς που για έναν χρόνο και παραπάνω προσέφεραν στο να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τους ευχαριστεί από καρδιάς. Για μένα προσωπικά, αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής. Από τη στιγμή που αυτός ο άνθρωπος το κάνει πραγματικότητα, δεν έχω λόγια να περιγράψω το τι αισθάνομαι. Θέλω να πω ότι δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα γι’ αυτόν τον χώρο.

Από έναν άνθρωπο που θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Έναν έντιμο άνθρωπο που με τον δικό του τρόπο θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Αυτό θέλω να το τονίσω εγώ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει πολύ καθαρές σκέψεις. Όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για την Ελλάδα. Δυστυχώς, αυτόν τον άνθρωπο που είναι με την εκκλησία και τον θεό, προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο να τον μειώσουν και να περάσουν λάθος μηνύματα για ότι έχει προσφέρει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην εκκλησία. Για μια ακόμη φορά θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες του. Αυτό το μέρος εδώ θα μεγαλουργήσει. Θα γίνει ένα αθλητικό κέντρο που δεν υπάρχει στα Βαλκάνια και θα είναι το καλύτερο της Ευρώπης».

Γκαγκάτσης: «Θα μάθετε και για τη Νέα Τούμπα...»

Το παρών στον αγιασμό της νεοαποκτηθείσας έκτασης του ΠΑΟΚ έδωσε ο Μάκης Γκαγκάτσης, κάνοντας λόγο για ένα όνειρο του Ιβάν Σαββίδη που γίνεται πραγματικότητα.

«Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά σε αυτό το τεράστιο έργο του Ιβάν Σαββίδη για τον ΠΑΟΚ. Είναι μία τεράστια παρακαταθήκη για το μέλλον του συλλόγου. Ο Άγγελος Αναστασιάδης με τον Κώστα Φωτιάδη έτρεξαν όλη αυτή τη διαδικασία και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. 150 στρέμματα στην καρδιά της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, το όνειρο του Ιβάν Σαββίδη θα γίνει πραγματικότητα και θα είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης. Το προπονητικό είναι το «σπίτι» του συλλόγου. Επόμενο σχέδιο του προέδρου, είναι η κατασκευή της Νέας Τούμπας».

Σε ερώτηση για τη Νέα Τούμπα, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απάντησε: «Όπως δεν γνώριζε κανείς για το προπονητικό κέντρο και έγιναν όλα γρήγορα, έτσι ακριβώς θα μάθετε και για τη Νέα Τούμπα».

Βιεϊρίνια: «Το αθλητικό κέντρο είναι στο καλύτερο σημείο»

Ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια είπε από την πλευρά του: «Είναι μία πολύ ευχάριστη μέρα, το προπονητικό κέντρο θα είναι ένα... μικρό χωριό της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Είναι το καλύτερο σημείο για να έχουμε αυτές τις υποδομές που θα μεγαλώσουν περισσότερο την ομάδα. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό που έκανε ο Ιβάν Σαββίδης.

Είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για τους ποδοσφαιριστές, ο χώρος εδώ είναι πολύ μεγάλος για να φτιαχτεί κάτι και για τις ακαδημίες που είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη, θα βελτιώσει και τα νέα παιδιά που θα στελεχώσουν τον ΠΑΟΚ στο μέλλον».

Σε ερώτηση για το αν είναι μία ημέρα δικαίωσης για τον Ιβάν Σαββίδη, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είπε: «Το πρώτο βήμα με το νέο προπονητικό κέντρο έγινε, για να κάνει τον ΠΑΟΚ ακόμη πιο μεγάλο. Αυτό θα είναι το σπίτι μας για να δουλεύουμε για τους στόχους μας. Είναι σημαντικό ο σύλλογος να είναι μαζί».

Όσο για την υπόσχεσή του φέτος σε αγωνιστικό επίπεδο ανέφερε: «Θα παλέψουμε φέτος και για τους τρεις τίτλους, το ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο με πολλά ματς, υπόσχομαι ότι θα δώσουμε το 100% μας για το αποτέλεσμα».

Ο Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις για το νέο προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ που θα δημιουργηθεί στον συγκεκριμένο χώρο ανέφερε:

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος. Ευοδώθηκε τελικά μια προσπάθεια χρόνων. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον ιδιοκτήτη επειδή αποφάσισε να εγκαταστήσει το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην περιοχή του Δήμου Θέρμης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα έναν άνθρωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επιλογή.

Δεν είναι άλλος από τον Άγγελο Αναστασιάδη, αλλά και έναν τοπικό παράγοντα, τον Κώστα Μπαλαμπάνη, ο οποίος βοήθησε και διευκόλυνε να αγοραστεί αυτή η έκταση. Έτσι, ο ΠΑΟΚ άλλαξε σχεδιασμό συνολικά για να γίνει μια μεγάλη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή ομάδα, κάτι που απαιτεί και σύγχρονες υποδομές. Εμείς, ως δημοτική αρχή, θα συμβάλλουμε στη συνέχεια και με όποιον τρόπο μπορούμε. Κυρίως, στην αλλαγή χρήσεων, έτσι ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν τα σχέδια του ιδιοκτήτη της ομάδας.

Μιας και ο περιφερειάρχης είναι σήμερα εδώ, ο οποίος έχει επίσης πολλή δουλειά στη συνέχεια, του ζητάω δημόσια και θα του το πω και στη συνέχεια, να διασυνδεθεί αυτός ο χώρος με την Μουδανιών, έτσι ώστε να έχει άμεση πρόσβαση, κάτι που θα αναβαθμίσει συνολικά τη λειτουργία αυτού του χώρου. Είναι μια πολύ σημαντική επένδυση. Θα γίνουν σοβαρές εγκαταστάσεις, προπονητήρια, κολυμβητήρια, εγκαταστάσεις φιλοξενίας ομάδων, κέντρο εργομετρικών.

Αυτό θα εξυπηρετήσει, όχι μόνο του οπαδούς και τους αθλητές του ΠΑΟΚ, αλλά και όλη την πόλη. Σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό του Δήμου για την διπλανή έκταση των 220 στρεμμάτων, όπου θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί η αθλητική χρήση, νομίζω ότι αυτός ο χώρος σε δέκα χρόνια θα συγκεντρώνει όλες τα αθλητικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης».

Σχετικές ειδήσεις